Balıkesir'deki camiler Ramazan ayında gül kokacak

Balıkesir Belediyesi'ne bağlı ekipler, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle şehir merkezinde bulunan camileri temizleyerek gül suyu ile yıkadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehirde temizliği yapılan 18 cami için bir ton gül suyu kullanıldı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince başta tarihi Zağnos Paşa Camii olmak üzere, Yunus Emre, İmam Birgivi, Fazlı Kuyusu, Süleymaniye, Hacı Hasan, Karesi, İmam Hatip, Adnan Menderes, Poyraz, Yenimahalle, Paşaalanı, Arabacıoğlu, Plevne, Alaca Mescit, Yıldırım, Şeyh Lütfullah, 52 Evler camileri olmak üzere toplam 18 caminin iç ve dış temizlikleri yapıldı. Temiz sırasında camiler, toplam bir ton gül suyu kullanılarak yıkandı. Yine bu çalışmalar kapsamında camilerin civarındaki eskiyen çöp konteynerleri ile çöp kovaları da yenileriyle değiştirildi. Çalışmalarda 20 personel, 9 araç ve çeşitli ekipmanın yanı sıra yol yıkama, buharlı yıkama, konteyner yıkama, arazöz, kaldırım süpürme makinesi ile iki vakumlu süpürge kullanıldı.

Balıkesir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Turgut Açari, başta Belediye Başkanı İsmail Ok olmak üzere çalışmaları yürüten belediye ekiplerine teşekkür etti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı İsmail Ok, ?Mübarek Ramazan ayının yaklaşmasıyla camilerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da daha bir mamur hale gelecek. Bu nedenle belediyemizce, vatandaşlarımızın ibadetlerini tertemiz bir atmosferde, huzur içinde yapabilmesi için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da derinlemesine temizleniyor. Özellikle bu yıl şehrimize ilk kez camilerimiz gül suyu ile yıkanıyor. Bu temizlikler, Ramazan ayına kadar diğer tüm camilerde de yapılacak. Ayrıca bu türden çalışmalarımız, Camiler Haftası olarak bilinen Ekim ayının ilk haftasında da gerçekleştirilecek. Yine bu kapsamda, Ramazan ayında Milli Kuvvetler, Anafartalar ve Kızılay gibi büyük caddelerimiz deterjan ve basınçlı su ile yıkanarak Ramazan Bayramı'na hazırlanacak." dedi.

4 Temmuz Çarşamba gününün Berat Kandili olması sebebiyle vatandaşların kandilini de kutlayan Başkan Ok, şunları ifade etti: "Borçtan, suç ve cezadan kurtulmak anlamını taşıyan Berat, günahlardan kurtuluş gecesi demektir. Bu gece Yüce Allah`ın, kendisine yönelip af dileyen müminleri bağışlayarak kurtuluş beratı verdiği bir gecedir. Şimdiden tüm hemşehrilerimin Berat Kandili'ni tebrik ediyor, kendilerine iyilik ve güzellikler bahşetmesini temenni ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber