Berat Kandili

Diyanet-Sen Kütahya Şube Sekreteri Hidayet Karahan, Berat Kandilinde ümitlerin yeniden yeşereceğini, hatalardan dolayı tövbe edileceğini, hayatın güzelleşmesine karar verileceğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karahan, Berat Kandili dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Berat Kandilinin, Ramazan ayının müjdecisi olduğunu belirtti.

Beratın "günah, borç ve cezadan kurtuluş" anlamına geldiğini ve bu gecenin günahlardan arınma, Allah'ın rahmet ve mağfiretine ulaşma gecesi olduğunu ifade eden Karahan, şunları kaydetti:

"Bu gece münasebetiyle toplumsal hayatımızda ilahi af ve mağfiret rahmet ve bereket temennileri zirveye ulaşmakta, birlik, beraberlik duyguları yoğunlaşmaktadır. Bu geceler nefis hesaplaşmalarımızın yaşandığı,hayatımıza yeniden yön verme fırsatlarının verildiği gecelerdir. Bu gece ümitlerimiz yeniden yeşerecek, hatalardan dolayı tövbe edilecek, hayatın güzelleşmesine karar verilecek. Bu kandil dolayısıyla çevremize karşı sorumluluklarımızı da hatırlayalım. Yakınlarımıza, eşimize dostumuza, çoluk çocuğumuza karşı iyilik ve hayır dualarda bulunalım. Fakir fukarayı, yetim ve kimsesizleri unutmayalım. Yardım elimizi uzatalım. Milletimizin ve memleketimizin huzur ve selameti için dualar edelim. Birlik ve beraberliğimizi zedeleyenlere fırsat vermeyelim."

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber