Gebze Belediyesi'nden ay ışığında sinema keyfi

Gebze Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, "Eskihisar Ay Işığında Sinema Akşamları'" 6 Temmuz Cuma günü 'Fetih 1453' filmiyle başlıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen ve Gebzelilerin yaz akşamlarında vazgeçilmez tutkusu haline gelen sinema akşamları, bu yıl da dolu dolu geçecek. 6-15 Temmuz tarihleri arasında Eskihisar'ın tarihi atmosferinde gerçekleştirilecek olan Ay Işığında Sinema Akşamları'nda, vizyonda olan ve izleyici rekorları kıran 10 yerli ve yabancı film, Gebzeli sinemaseverlerle buluşacak. Her akşam saat 21.00'de başlayacak ve ücretsiz olacak olan sinema buluşmaları, Faruk Aksoy'un yönetmenliğini yaptığı, "Fetih 1453" filminin gösterimiyle başlayacak. Osmanlı Devleti'ne çağ atlatarak imparatorluğa taşıyan Fatih Sultan Mehmet'in 1451 yılında henüz İstanbul'u alma planları yaptığı dönemden başlayan film, Fatih'in İstanbul'un fethini nefes kesen sahnelerle anlatıyor. Filmde, Yeşilçam'ın yetenekli oyuncuları Devrim Evin, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest gibi isimler önemli rolleri paylaşıyor.

10 gün boyunca her akşam saat 21.00'de başlayacak ve ücretsiz olacak film gösterimlerinin programı şöyle: "6 Temmuz Fetih 1453, 7 Temmuz Anadolu Kartalları, 8 Temmuz Düşler Bahçesi, 9 Temmuz Labirent, 10 Temmuz Dedemin İnsanları, 11 Temmuz Pamuk Prenses ve Maceraları, 12 Temmuz Görevimiz Tehlike 4, 13 Temmuz Sen Kimsin, 14 Temmuz Berlin Kaplanı, 15 Temmuz Fetih 1453."

Eskihisar Kalesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Ay Işığında Sinema Akşamları'nın, yaz aylarının vazgeçilmez etkinliği haline geldiğini belirten Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, " Hemşerilerimiz bu yaz da aileleri ve çocuklarıyla birlikte, Eskihisar'ın muhteşem manzarası ve yakamoz ışığı altında vizyondaki son filmleri keyifle izleyebilirler" dedi.

Vatandaşların Eskihisar'a kolayca ulaşabilmeleri için Gebze Belediyesi tarafından ücretsiz seferler düzenlenecek. Saat 20.15'de kalkacak otobüsler, Kale'ye kadar ring seferleri düzenleyecek. Otobüsler Kale'ye, Gebze Halk Bankası önünden (eski ördekler), Beylikbağı Ankara Caddesi'nden, Yenikent Mahallesinde Mutlukent'ten hareket edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber