Vali Güzeloğlu Aynalıgöl Mağarası'nı inceledi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'de hiçbir mağaranın Aynalıgöl Mağarası ile karşılaştırılamayacağını belirterek, "Bu mağarayı tüm dünyaya sunmamız ve yılda en az 100 bin kişiyi burasıyla buluşturmamız lazım" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe gezileri kapsamında Aydıncık ilçesine giden Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve beraberindeki heyet ilçe sınırları içerisinde bulunan Aynalıgöl Mağarası'nda incelemelerde bulundu. Burada bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, Aynalıgöl Mağarası'nın bir eşinin Türkiye'nin hiçbir yerinde görülemeyeceğini dile getirerek, bu doğa harikası mağaranın turizme konu edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'de hiçbir mağaranın Aynalıgöl ile karşılaştırılamayacağına vurgu yapan Güzeloğlu, "Burası herkesin gelmesi gereken bir yer. Aynalıgöl'ü tüm dünyaya sunmamız ve yılda en az 100 bin kişiyi burasıyla buluşturmamız lazım" diye konuştu.

1999 yılında bulunan mağarayla ilgili olarak düşüncelerini de aktaran Güzeloğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Yeryüzünden 50 metre derinlikte bulunan mağaramız, 30 milyon yıllık kalkeloik yapıdan oluşan bir doğa harikasıdır. Milyonlarca yıllık el değmemiş bir yeryüzü cenneti olan Aynalıgöl, dünyanın tüm zenginliklerini taçlandıran bir yapıdadır. 150 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki gölümüz, tabiat harikalarını anlamlandırıyor. Göle Akdeniz'in eşsiz mavisi hissedilerek geliniyor. Mersin Valiliği olarak göl içerisi ve çevresinin turizme konu edilmesi kararlılığını taşıyoruz. Bu önemli zenginliği marka olarak tanıtmak istiyoruz. 2013 Akdeniz Oyunları öncesinde ve oyunlar kapsamında Aynalıgöl başta olmak üzere ilimizin bütün zenginliklerinin tanınmasını amaçlıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber