ÖMÜ'de görevli Yrd.Doç.Dr. Ahmet Çoban vefat etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2005 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ordu Fen-Edebiyat Fakültesi'nde 6 yıldır görev yapan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çoban'ın ölümü, mesai arkadaşları ve öğrencileri arasında üzüntüyle karşılandı.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çoban, dün Samsun'un Kavak İlçesi'nde 2 kişinin ölümü, 9 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasında hayatını kaybetti. Çoban'ın ölümü ailesini yasa boğarken, mesai arkadaşları ve öğrencileri arasında da üzüntüyle karşılandı. Çoban'ın cenazesinin, bugün ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Aybastı İlçesi Sefalık Köyü'nde toprağa verileceği öğrenildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Yapar, edebiyat ve Türk dili sahasında Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çoban'ın eksikliğini hissedeceklerini belirterek, "Akıcı bir üslubu ve derin bir edebiyat bilgisi vardı. Türk dili ve diğer dillerin gramerleri konusunda engin bir deryaydı. Edebiyat sahasında yazdığı kitapların sayısını artırmayı hedefliyordu. Çok çalışkandı. Üzüntümüz büyük" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çoban, 1956 yılında Ordu'nun Aybastı İlçesi Sefalık Köyü'nde doğdu. İlkokulu köyünde, orta öğrenimini Samsun-Ladik Akpınar İlköğretim Lisesi'nde tamamladı. 1977'de girdiği Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. 1 Nisan 1982-31 Temmuz 1983 tarihleri arasında yedek subaylığını yaptıktan sonra 14 Aralık 1983'te Diyarbakır Endüstri Meslek Lisesi'ne edebiyat öğretmeni olarak atandı. Dicle Üniversitesi'nin açtığı okutmanlık sınavını kazanarak 1985 yılında Siirt Eğitim Yüksek Okulu'na, 1987 yılında da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne geçti. 1989 yılında Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü öğretim görevlisi oldu. Lisansüstü eğitimine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde başlayan Çoban, 1991'de Bekir Sıtkı Erdoğan (Hayatı Eserleri ve Sanatı) adlı teziyle doktorasını tamamladı. 29 Aralık 1999'da Ordu Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne yardımcı doçent olarak atandı. Evli ve 3 çocuk babası Çoban'ın edebiyatın büyük şairi Ahmet Haşim'i geniş bir şekilde ele alan "Göller ve Çöller Şairi Ahmet Haşim" ile "Edebiyatta Üslup Üzerine" adlı 4 bölümden oluşan iki kitabı bulunuyordu.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber