Mesleki eğitim için gelen öğrenciler, ülkeler arasında dostluk köprüsü kuracak

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, mesleki eğitim için gelen yabancı öğrencilerin ülkeler arasında dostluk köprüsü oluşturacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi (UMEP) kapsamında eğitim için Mersin'de bulunan Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan ve Karadağlı 60 öğrenci Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Güzeloğlu, gençlerin işini daha iyi yapmaları adına becerilerini Türkiye'nin alanında yetkin kuruluşlarında gördüğü stajlarla üst noktalara taşıyacaklarını söyledi.

Mesleki eğitimin toplumsal ve bireysel gelişimin temelini oluşturduğunu ifade eden Güzeloğlu, bir ülkenin gelişmesinin yetenekli ve bilgili kişilere bağlı olduğunu kaydetti.

KOBİ'lerde yapacakları stajların öğrencilere ışık tutacağını ifade eden Güzeloğlu, şöyle devam etti: ?Proje kapsamında gelen yabancı çocuklar, Türkiye ile kendi ülkeleri arasında dostluk köprüsü kuracaktır. Gençlerimiz; sadece eğitim alanında değil, zengin programlarla dinlenme, eğlenme ve çeşitli etkinliklerle hem öğrenecekler hem de şehrimizi yakından tanıma imkanı bulacaklar.?

Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ise Suphi Öner Öğretmenevi'nde ağırlanan gençler için çeşitli kurslar açıldığını ifade etti. Kıcıroğlu, ?Bu kurslarda isteyen gençlerimize Türkçe öğretiliyor. Yüzme, dans, aerobik gibi alanlarda kurs veriliyor. Gençlerimiz hafta sonlarında da ilimizin tarihi ve turistik yerlerini geziyor.? şeklinde konuştu.

Kosova'dan gelen Ekrem Bilurdag da proje sayesinde mesleklerini geliştirebileceklerini ifade etti. Bir aylık süre içerisinde Mersin'i yakından tanımak için yeterli fırsatlarının olacağını aktaran Bilurdag, ?Projeyi destekleyerek bizlerin Türkiye ve Mersin ile buluşmasına imkan sağlayanlara teşekkür ediyoruz.? dedi.

Vali Güzeloğlu, ziyaret sonunda gençlere çeşitli hediyeler verirken, onlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber