Başkan Güzelbey, hizmetleri değerlendirdi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "kırık notumuz" dediği ulaşım konusunu yeni baştan ele aldıklarını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güzelbey, Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, yaptıkları bazı hizmetler hakkında bilgiler vererek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ulaşım konusunun kendilerini en çok üzen ve yoran konuların başında geldiğini belirten Güzelbey, "Kırık notumuz ulaşımdır diyebiliriz. Ulaşımı yeni baştan ele aldık. Tıkanan yolların başında gelen Üniversite Kavşağı'nda Köprülü kavşak çalışmamız hızla devam ediyor. 95 gün inşaat süresi koymuştuk, bu hızla inşallah Ramazan Bayramı'nda yolu trafiğe açacağız" dedi.

Güzelbey, Şehreküstü Kavşağı'nda Köprülü alt geçit projesinin hazır olduğunu, Dedeman Oteli kavşağında ise Karayolları Bölge Müdürlüğü ile bir kavşak planlaması hazırladıklarını kaydetti. Güzelbey, Şehreküstü Kavşağı'nı Eylül ayında başlamayı ve 2013 başlarında bitirmeyi, Dedeman Oteli kavşağını ise 2013 ortalarında bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

-Sokak sağlıklaştırması çalışmaları-

Güzelbey, Gaziler, Mütercim Asım ve Şıhcan Caddesi üçgeninde yapılan sokak sağlıklaştırması çalışmasının kendi alanında "Türkiye'de ilk" olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu üç cadde boydan boya yenileniyor. Cadde ve dükkanlar tek renk tek cephe olarak yapılıyor. Birinci sınıf malzeme kullanıyoruz. Önce altyapı, sonra üst yapı çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Burası tam bir açık alışveriş merkezi olacak. Gaziantep'e gelenler, mutlaka bu bölgeyi de ziyaret edecektir. Türkiye'de bu büyüklükte bir sokak sağlıklaştırması yok."

Güzelbey, tarihi Antep Kalesi'nin tek taşının dahi heba olmaması ve Alleben Deresi'nin ıslahı için çalıştıklarını kaydederek, Balıklı Parkı'nda ise yapılan meydan çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.

-Kentsel Dönüşüm çalışmaları-

Güzelbey, kentsel dönüşüm çalışmalarını desteklediklerini ancak Türktepe'de yapılacak kentsel dönüşüm konusunda "çekinceleri" olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türktepe'de yapılacak yüksek binalı kentsel dönüşüm kentin siluetini bozar. Tarihi dokunun yanında yüksek bina yükselmesi bu şehre kötülüktür. Oturup düşünmek ve iyi planlama yapmak lazım. Kentsel dönüşüm gerekli ama yüksek bina şeklinde değil. Dokuyu bozmayacak taş binalar olmalı diye düşünüyorum."

Güzelbey, hizmetleri sırasında kendilerine büyük destek veren vatandaşlara da teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber