Bakan Günay: Fransız tatil köyü ilana çıkacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fransız Tatil Köyü olarak ün kazanan ve yıllarca atıl vaziyette kalan Foça'daki turistik mekanı gezdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tesisin yeniden turizme hizmet için ilana çıkacaklarını, yerli ve yabancı yatırımcıya kiralama yöntemine gideceklerini söyleyen Günay, "İnşallah buranın değerini bilen bir yatırımcı çıkar da biz de Foça'nın Türkiye turizminde tekrar parlayan bir yıldız olması konusunda iyi bir adım atmış oluruz." dedi.

Bakan Günay, 1967 yılında İzmir'in Foça ilçesinde Club Med tarafından kurulan ve halk arasında 'çıplaklar kampı' olarak adlandırılan 'Fransız Tatil Köyü'nde incelemelerde bulundu. Günay, 60'lı yıllarda turizm Türkiye'de birkaç noktada telaffuz edilirken, Foça'nın dünyada turizm merkezi olarak bilinen bir yer olduğunu ifade etti. Bakan Günay, şöyle dedi:

"Özelleştirme sürecinde 2000'li yıllarda maalesef Club Med, özelleştirilemediği gibi metruk kaldı. Neredeyse Türkiye'nin sosyal yapısına ve ekonomisine bir katkı sağlayamadı. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde tatil köyünün bize devredilmesi ve tahsis edilmesi için birkaç girişim yapmıştım. Özelleştirme İdaresi bizim talebimizi bir sonuca vardırmadı. Maliye Bakanlığı, bu tatil köyünün Hazine üzerindeki kısmını biz Turizm Bakanlığı'na devretti. Biz bu yaz ilan sürecine tatil köyünü katmayı hedefledik. Arazi üzerinde, burada gördüğüm üzere aynı kapsamda değerlendirilmesi gereken bir orman arazisi var, ormandan tahsisini alarak, beraberce ikisinin tahsis paketini almamız gerekecek. Önceki yıllarda başlamış bir konsepti var. Bu konsepti bozmadan, yüksek yapılaşma yapmadan mevcut konsepti devam ettirmek kararındayız. Yapacağımız proje bu yönde devam edecektir. Ağaç dokusu muhafaza edilecek, hatta daha fazla ağaçlandırma yapılacak. Orman arazisini de katınca 280 bin metrekare bir alan ortaya çıkacak, kapasite de artacaktır. 800-1000 yatak kapasitesi ile hizmet verecektir. İçinde tenis kortları, yeni yeme içme mekanları ile eğlence mekanları ortaya çıkacaktır. İnşallah İzmir'in kuzeyinde yeşille barışık, doğayla barışık bir tatil köyünü ayağa kaldırmayı başarırız. İlana çıkacağız, inşallah buranın değerini bilen bir yatırımcı çıkar da biz de Foça'nın Türkiye turizminde tekrar parlayan bir yıldız olması konusunda iyi bir adım atmış oluruz."

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın inceleme gezisine; İzmir Valisi Cahit Kıraç, CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler ve AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber