Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Kamu Yönetimi Reformu Tasarısı Taslağı'nın Bakanlar Kurulu toplantısında son şeklinin verilmesinin ardından Meclis'e gönderileceğini söyledi.

Haber Giriş : 23 Eylül 2003 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Kamu Yönetimi Reformu Tasarısı Taslağı'nın Bakanlar Kurulu toplantısında son şeklinin verilmesinin ardından Meclis'e gönderileceğini söyledi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Kamu Yönetimi Reformu Tasarısı Taslağı'nın Bakanlar Kurulu toplantısında son şeklinin verilmesinin ardından Meclis'e gönderileceğini söyledi. Çiçek, ??Hepimiz biliyoruz ki, o yönetim yapısı kaynakları israf ediyor, bu sistem yolsuzluk üretiyor. Bu yapı bürokrasi ve kırtasiyeciliği artırıyor' dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, bazı bakanlarla Milli Piyango İdaresi'nin Gölbaşı tesislerinde Kamu Yönetimi Reformu Yasa Tasarısı Taslağı'nı değerlendirme toplantısı yaptı.

Uzun zamandır kamu yönetimi temel kanununun taslağı üzerinde çalışan bürokratların, bugün bazı Bakanlar Kurulu üyelerine bilgi sunduğunu belirten Çiçek, toplantının kamu yönetimi temel kanununun taslağıyla ilgili değerlendirme amacı taşıdığını ifade ederek Meclis'in açılmasıyla konuyu TBMM'ye getireceklerini bildirdi. Hantal bir kamu yönetimi olduğu, hizmet üretemediği, değişimi yakalayamadığı ve verimsiz olduğu eleştirilerinin bulunduğunu belirten Çiçek, tüm partilerin seçim beyannamelerinde, hükümetlerin de programlarında buna öncelik verdiğini söyledi.

Çiçek, şöyle konuştu: ??Hepimiz biliyoruz ki, bugünkü yönetim yapısı kaynakları israf ediyor, bu sistem yolsuzluk üretiyor. Bu yapı bürokrasi ve kırtasiyeciliği artırıyor. Dünyadaki gelişmelerin aksine giderek merkezileşiyor. AB ülkeleri her geçen gün merkeziyetçilikten uzaklaşıp yerinden yönetime, mahalli idarelere önemli ölçüde yetki verirken, bütün bu lafları sıkça tekrarlayan bir ülke olarak giderek merkezileşiyoruz. Aşırı da büyüyoruz.''

Çiçek, Türkiye'de her yıl personel sayısının yüzde 2.67 artığını, kamuda çalışanların da 2 milyon 485 bine ulaştığını, bunun yüzde 16'sının Ankara'da oluştuğunu vurguladı. Çiçek, ?bu iki rakam bile devletin ne kadar hantallaştığını ortaya koyuyor' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber