Ulusal ajans projelerinde Nevşehir yine zirvede

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen Comenius, Leonardo Da Vinci, Grundtvig ve Avrupa Dil Ödülü başvuruları belli oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir ili geçtiğimiz yıllarda gösterdiği başarıyı bu yıl daha da artırarak 786 bin 560 bin Avro almaya hak kazandı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yüzlerce öğrenci ve öğretmen projeler sayesinde Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gitme şansı yakaladı.

2012 yılı başvuru sonuçlarına göre Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Comenius Regio Bölgesel Ortaklık Projesi, Toki 125. Yıl İlköğretim Okulu, Fatih İlköğretim Okulu, Anadolu Öğretmen Lisesi, Hacı Bektaşı Veli İlköğretim Okulu, Acıgöl İlköğretim Okulu, Mehmet Zeki Han İlköğretim Okulu, İncekaralar İlköğretim Okulu, Mehmet Dinler İlköğretim Okulu, Abuşağı İlköğretim Okulu, Tatlarin İlköğretim Okulu, Ovaören İlköğretim Okulu, H. Lütfi Pamukçu İlköğretim Okulu, Emmiler İlköğretim Okulu, Tuzköy İlköğretim Okulu, Hüseyin Avni İncekara Fen Lisesi, Merkez Atatürk İlköğretim Okulu'nun Comenius Okul Ortaklıkları projeleri, Avanos Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin Leonardo Ortaklık Projesi, Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği ile Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü'nün Grundtvig Projesi, Nevşehir Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Nevşehir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Nevşehir Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Leonardo Hareketlilik projeleri kabul edildi. Nar Barbaros İlköğretim Okulu ise Avrupa Dil Teşvik Ödülü almaya hak kazandı.

2012 Yılında yapılan proje başvuru sonuçlarına göre Nevşehir ilindeki okul ve diğer kurumlar toplam 786 bin 560 Avro hibe almaya kazandı.

2011 yılında ise Nevşehir Valiliği, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Uçhisar Belediyesi, Uluer Havacılık AŞ, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Ürgüp Halk Eğitim Merkezi, Gülşehir Çok Programlı Lisesi ve Avanos Meslek Yüksekokulu'nun Leonardo Da Vinci Ortaklık projeleri, Gülşehir Sevim Erdoğan Öz İlköğretim Okulu, Gülşehir Anadolu Lisesi, Gülşehir Alparslan İlköğretim Okulu, Gülşehir Karavezir İlköğretim Okulu, Ürgüp Hayri Mehmet Ürgüplü Anadolu Lisesi, Ortahisar İlköğretim Okulu, Başdere İlköğretim Okulu, Acıgöl Tepeköy İlköğretim Okulu, Ürgüp Hacı Ahmet Toksöz İlköğretim Okulu ve Acıgöl Karacaören Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun Comenius projeleri, Nevşehir Halk Eğitim Merkezi, Gülşehir Kaymakamlığı ve Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Grundtvig Projeleri, Ahiler Kalkınma Ajansı'nın Leonardo Hareketlilik projeler kabul edilmiş ve 486 bin Avro hibe almaya hak kazanılmıştı.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Nevşehir Valiliği AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, Nevşehir Ticaret Meslek Lisesi, Nevşehir Mesleki Eğitim Merkezi, Nevşehir Üniversitesi, ve Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ortaklığında İspanya ile yapılan Comenius Regio Projesi kabul edildi.

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan Leonardo Ortaklık Projesi ve çalışma ziyareti (Study visit) programı kabul edildi. Çalışma ziyareti programında Nevşehir Valiliği Türkiye'de projesi kabul edilen ilk ve tek valilik oldu.

NEVŞEHİR BÜYÜKELÇİLİK HİBE PROGRAMLARINDA BAŞARILI İLLER ARASINDA

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler Ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi İle Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge'nin Avustralya, Amerika, İsveç ve Kanada büyükelçiliklerine sunduklaı sosyal sorumluluk projelerinin tamamı kabul edildi. Nevşehir Valiliği tarafından İngiltere Büyükelçiliğine yapılan başvuru sonucu ise bekleniyor.

Devlet Planlama Teşkilatı'na bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından organize edilen ''Avrupa Dil Ödülleri'' kapsamında Nevşehir, bu ödülü en çok kazanan il olma ünvanını koruyor.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) kapsamında yürütülen ?Avrupa Dil Ödülü? kapsamında Nar Barbaros İlköğretim Okulu Avrupa Dil Ödülü Teşvik Ödülü aldı.

Avrupa Dil Ödülü'nü Nevşehir ilinden 2011 yılında Özel Kardelen Koleji, 2010 yılında Ortahisar Fatih İlköğretim Okulu, Kozaklı Atatürk İlköğretim Okulu, Çat Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Mehmet Dinler İlköğretim Okulu, 2009 yılında Ortahisar Fatih İlköğretim Okulu ve Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) ve 2008 yılında Özel Altınyıldız Koleji ve 20 Temmuz İlköğretim Okulu almıştı.

?KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ BAŞARI GETİRDİ'

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ile Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminin Nevşehir ilinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarla olan işbirliği sayesinde Nevşehir iline mevcut hibe programları çerçevesinde bir çok kurumun projeleri kabul edildi.

Avrupa Birliği projelerinin yanı sıra TR71 Bölgesinde Ahiler Kalkınma Ajansı'ndan da diğer iller arasında en çok hibe almaya hak kazanan il Nevşehir oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber