Deprem yabancıların mülk satın almasını engellemedi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yerleşik olarak yaşayan yabancılar, ilçede meydana gelen sarsıntılara aldırış etmiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarsıntıları normal olarak değerlendiren yabancılar, yakınlarına Fethiye'ye tatile gelmeleri ve buradan ev almaları telkininde bulunmaya devam ettiklerini belirtiyor. Yabancıları mülk sahibi yapan emlak ofisleri de talepte bir azalma bulunmadığını açıklıyor.

Fethiye'de 3 hafta önce meydana gelen ve devamında artçı sarsıntılarla kendisini hissettiren deprem sonrası hayat normale döndü. Tatilciler yeniden Fethiye'ye gelmeye başlarken bölgede turizm hareketliliği normal seyrine döndü. Deprem sonrası ilçedeki emlak piyasasında duraksama yaşanacağı iddiaları da boşa çıktı. Özellikle yabancıların bölgeye olan ilgisi devam ediyor.

Yabancılara konut satışı yapan emlakçı Süleyman Mercan, depremden sonra da yabancılara ev satmaya devam ettiklerini söyledi. Depremin yabancıların mülk sahibi olması konusunda negatif düşünceye kapılmalarına neden olmadığını ifade eden Mercan, hala yabancıların Fethiye'den mülk sahibi olmak için kendilerine geldiğini ve satış yaptıklarını kaydetti. Süleyman Mercan, mülk fiyatlarında da herhangi bir düşüş yaşanmadığını, deprem öncesi seyrinde devam ettiğini belirtti.

Fethiye'den mülk edinen İngiliz Helen Barclay, Fethiye sevgisinin bir sarsıntıyla yıkılamayacağını belirtti. Barclay, depremin kendilerini her Fethiyeli kadar etkilediğini ve buna alıştıklarını söyledi.

4 yıldır Fethiye'de yaşayan Emma Tutt da ilçede bulunmaktan mutlu olduğunu kaydetti. Depremin doğal bir durum olduğunu dile getiren Tutt, çevresindeki arkadaşlarına Fethiye'yi tavsiye etmeye devam ettiğini anlattı. Birkaç arkadaşının daha Fethiye'den ev almak istediğini ifade eden Tutt, "Fethiye'yi seviyoruz. Burada yaşamaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber