Sinop'taki etkili yağış

Sinop Valisi Ahmet Cengiz, "Ayancık-Türkeli arasındaki birkaç köprümüzde sıkıntı var. Türkeli ilçemize köy yollarından ulaşabiliyoruz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayancık ve Türkeli ilçelerinde sabaha karşı 04.00 sularında başlayan şiddetli yağışın devam ettiğini belirtti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kendilerine aktardığı bilgilere göre bir süre daha yağmurun devam etmesinin beklendiğini anlatan Cengiz, şöyle devam etti:

"Türkeli ilçemiz yağıştan etkileniyor. Ayancık-Türkeli arasındaki birkaç köprümüzde sıkıntı var. Türkeli ilçemize köy yollarından ulaşabiliyoruz. Aynı zamanda Çatalzeytin üzerinden ulaşıma açık, herhangi bir problem yok. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız görevlerinin başında. Afet ya da yoğun yağışın başlangıcından itibaren Kastamonu Valiliği'mizden iş makineleri talep ettik. Onların desteğini aldık."

Vali Cengiz, Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopterlerinin de ilde olduğunu belirterek, "Ayrıca acil durumlara müdahale etmek için sürekli görev başında. Muhtemel ağır vakalara karşı Sahil Güvenlik karadan ve havadan çalışmalarına devam ediyor. Can kaybının olmaması sevindirici. Tüm arkadaşlarımız can kaybının olmaması yönünde canla başla çabalarını sürdürüyor" diye konuştu.

Dün akşam saatlerinde Sinop genelinde tüm vatandaşları uyardıklarını dile getiren Cengiz, "Belediye başkanlarımız, köy muhtarlarımız vasıtasıyla hemen herkese ulaşılmaya çalışıldı. Benzer risk olan bölgeleri uyarmaya devam ediyoruz. Çok riskli gördüğümüz küçük lokal binaları ya da küçük bölgeleri tahliye ediyoruz. Çok büyük bir risk gözükmüyor bu şartlarda ama yağmurun yağış hızını ve çayların debilerini çok net hesap edemiyoruz" ifadelerini kullandı.

-"Dikmen ve Durağan'da yağış ihtimali sürüyor"-

Sinop Valisi Cengiz, önceki gün sel ve su baskını oluşan Dikmen ve Durağan'daki yağış ihtimalinin sürdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Özellikle Dikmen ilçemizde risk daha büyük. Dikmen kaymakamımızla görüştüm. İlçedeki önlemlerin artırılmasını istedim, arkadaşları uyardım. Biraz daha güvenli bölgelere yerleştirilmesini istedim. Önlemlerimiz üst düzeyde, çok tedbirli davranıyoruz. Belki biraz vatandaşlarımız tedirgin olacak ama abartma pahasına hiç kimsenin burnu kanamasın düşüncesiyle gerçekten tedbirleri, önlemleri üst düzeyde almaya çalışıyoruz. Dikmen ilçemiz zaten küçük bir ilçe, olabilecek büyük, kontrolü mümkün olmayan bir sele karşılık hazırlıklı olmalarını biz kendilerine söylüyoruz ama zorla tahliye etme söz konusu değil. Barınabilecek bir yer sıkıntısı söz konusu değil. Yatılı İlköğretim Bölge Okulumuz onların hizmetine her zaman açık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber