'Çaycuma köprü felaketi ders olsun'

Çaycuma'daki köprü felaketinin ardından aynı akıbeti yaşamak istemeyen Zonguldak merkezdeki vatandaşlar, kent ulaşımının büyük bölümünün sağlandığı 55 yıllık Fevkani Köprüsü'nün yıkılması tehlikesine karşı tedbir alınmasını istiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak kent merkezindeki 1957'de yapılan Fevkani Köprüsü'nün Çaydamar bağlantısında oluşan derin çatlak ve yarılma, yetkilileri alarma geçirdi. Uzmanların taşıyıcılarında metal yorgunluğu tespit etmesi üzerine 30 Nisan 2012 tarihinden itibaren araç parkına yasaklanan Fevkani Köprüsü'nün şimdi de Çaydamar bağlantısı trafiğe kapatıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, beton bloklarda ayrılma ve taşıcılarda çürüme belirledi. Valiliğin, 1957 yapımı Fevkani Köprüsü'nde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla Zonguldak Belediyesi'ne gerekli tedbirlerin alınması yönünde tebliğde bulunduğunu hatırlatan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri, ?Köprünün eklenti yerindeki beton yüzeyinde açılma oluşmuş. Ayrıca taşıyıcı çelik bağlantılarda da çürüme söz konusu. Köprünün metal aksanı, taşıyıcı özeliğini kaybetmiş. Allah korusun ağır tonajlı bir aracın geçişi sırasında köprü yıkılabilir. Köprünün altında kalıp büyük can kayıplarına yol açılmaması için gerekli tedbirlerin alınması istendi. Belediye de yolu ulaşıma kapatarak ilk tedbirini almış oldu.? şeklinde konuştu.

Köprünün ayrılan bölümünün altından geçerken büyük korku yaşadıklarını belirten vatandaşlar ise şunları söyledi: ?Köprü her geçen gün ayrılıyor. Demirler oksitlenmiş, beton eklenti yerleri birbirinden ayrılmış durumda. Çaycuma'daki köprü felaketinden sonra korkuyoruz. Çaycuma felaketi ders olsun. Buraya ne yapılması gerekiyorsa gereken tedbirin alınmasını istiyoruz. Altında kalacağız diye çok korkuyoruz.?

Bu arada, tehlike arz eden köprünün altındaki iş yerlerinde halen 200 civarında esnaf dükkan işletiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber