Patlamaların failleri ortaya çıktı

Eskişehir'de geçtiğimiz gün meydana gelen patlamaların nedeni ortaya çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yakalana iki zanlıdan birinin 7 aydır kira alamadığı kiracısının motosikletine, diğeri ise boşanmak üzere olduğu kocasının yatak odasına patlayıcı madde attığı öğrenildi. Patlamalar sonucunda maddi zarar meydana geldi.

Eskişehir Odunpazarı İlçesi Karapınar Mahallesi'nde geçtiğimiz gün sabah saatlerinde iki farklı patlama meydana geldi. Ufuk Ş.(25)'ye ait Mescit Sokak'taki evinin önünde park halinde bulunan motosikletin patlamasının ardından olay yerine 400 metre uzaklıktaki Haktan Sokak'taki Osman Y(51)'in evinde de bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Patlamaların nedenini araştıran ekipler, bölgede bulunan güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Olay saatinde bölgede bulunan beyaz ticari bir araçtan şüphelenen ekipler, çalışmalarını bu noktada yoğunlaştırdı.

Aracın kime ait olduğunu araştıran ekipler, olayla ilgili Ramazan Ç.(59) ile Kezban Y.(42) isimli şahısları gözaltına aldı. Yapılan çalışmalar neticesinde Ramazan Ç.'nin krom madeninden emekli olduğu ve motosikleti patlatılan Ufuk Ş.'nin de ev sahibi olduğu belirlendi. Ramazan Ç.'nin 7 aydır kira alamadığı için böyle bir eylemi gerçekleştirdiği öğrenildi, Şüphelilerden Kezban Y.'nin ise evine paylayıcı atılan Osman Y.'den boşanmak üzere olduğu kaydedildi. Şüpheli Ramazan Ç. verdiği ifadede evinin arka bahçesinde patlayıcı madde yaptıklarını ve olay günü Kezban Y. isimli bayanı da yanına alarak Ufuk Ş. ve Osman Y. ikametlerine kendisinin yaptığı patlayıcılarla hasar verdiklerini söyledi.

Şüpheli Ramazan Ç.'nin ikametinde yapılan aramada ise çeşitli ebatlarda profil boru bulundu.

Şüpheliler Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber