Van Gölü'nün suyu yüzmeye elverişli

Sağlık İl Müdürü Bilal Acar, Van Gölü'nün 29 noktasından alınan 58 adet göl suyu numunesi analizlerinde, göl suyunun yüzmeye elverişli çıktığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acar, yaptığı yazılı açıklamada, Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği gereği Van Gölü sahilinde sık kullanılan plaj ve yüzme alanlarından Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi'nin 15 Haziran -15 Eylül tarihleri arasında 15 günde bir su numunesi alındığını söyledi. Şimdiye kadar gölden alınan 58 adet göl suyu numunesinin yapılan analiz sonucunun Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliğine uygun çıktığını dile getiren Acar, kentte faaliyet gösteren özel yüzme havuzlarının da belli periyotlar halinde sıhhi incelemesi yapılarak, gerekli denetimlerin yapıldığını kaydetti.

Van Gölü sahillerinde yapılan denetim ve gözlemde yoğun bir fiziksel kirliliğin olduğu tespit edildiğini belirten Acar, "Bu kirliliğin nedeni, sahillere piknik ve mesire amaçlı giden vatandaşlarımızın çöplerini o bölgelerde bıraktıkları için rüzgarın etkisiyle gölde yoğun bir fiziksel kirliliğe sebebiyet vermektedir. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması gerekiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber