Çankaya'da 175 çöp konteyneri vatandaşın hizmetine sunuldu

Çankaya Belediyesi, geçtiğimiz hafta temizlik filosuna eklediği 121 aracın ardından bugün de 175 adet çöp konteynerini Çankayalıların hizmetine sundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balgat Bölgesi'nin Çukurambar, Kızılırmak, İşçi Blokları ve Çiğdem Mahallesi'nde pilot uygulama başlatan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, çöp konteynerlarini düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.

Yanmaz metal çöp konteynerlarinin iş makinelerinin robot kollarıyla yükleme ve boşaltma yapılabileceğini belirten Başkan Tanık, konteynerlarin 770 litrelik ilaçlı özel havuza daldırmak suretiyle temizlendiğini ve tamamen hijyenik bir hale geldiğini ifade etti. Konteynerleri yoğun çöp üreten ve kamyonlarının çöpleri topladığı saatlerin dışında da sokağa çöp bırakılan noktalara yerleştirdiklerini ifade eden Tanık, "Çöplerin toplanma anlarına kadar sokaklarda kalmasını engelleyerek, semt sakinlerini rahatsız edecek kokuların ve mikropların önüne geçmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Son dönemde, çöp sorununa ilişkin aldıkları şikayetlerde azalmalar olduğunu ifade eden Tanık, "Bu yaz başlattığımız asfalt kaldırım çalışmalarıyla, temizlik filomuza eklenen yeni ekipmanlarla, gündüz-gece temizliğine verdiğimiz önemle Başkente yakışır bir hale gelmekte hız kazandık. Çöp toplama işlemini akşam 19.00'da başlayıp sabah 05.00'e kadar sürdürüyoruz." diye konuştu. Çankaya sokaklarını araçlarla yıkadıklarını ifade eden Başkan Tanık, kısa bir süre içinde yıkama faaliyetlerine belediyenin internet sitesinde yer vereceklerini, böylece vatandaşın kendi sokağının ne zaman yıkanacağını takip edebileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber