TODAİE'de alınan KYUP eğitiminin bir anlamı olmalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Temmuz 2005 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TODAİE nin, kamunun yönetici ihtiyacını karşılamak üzere kurulmuş, yüksek lisans seviyesinde eğitim yapan bir kurum olduğu herkesce malumdur.

Kamunun her alanından olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığından da öğretmenlerimiz sınavlara girmekte, başarılı olanlara tüm yıl maaşlı izin verilmekte ve harcırahları ödenmektedir. Ancak buradaki eğitimini başarı ile tamamlayan öğretmenlerimiz sadece 1 kademe ile ödüllendirilerek eski işlerine devam ettirilmekte, ek ders ücretlerinde bile bir farklılık olmamaktadır.

Bakanlığımızın izni ile yönetici yetiştilmek üzere gönderilen personel, geri dönüşünde yönetici olarak atanmamakta, bilgi ve deneyimi atıl duruma düşmektedir. Bunca masraf edilen ve emek verilerek TODAİE de yapılan eğitimin sonucunun bu olmaması gerekir. Ya Milli Eğitim bakanlığı personelini bu eğitim için TODAİE ye göndermemeli, ya da bilimsel çalışmayla kendini yenileme gayretinde olan, bilimsel ilkelere bağlı kalarak çabalayan personelini ödüllendirmelidir.

Görüdüğüm şu ki; yüksek lisans ve doktora eğitimi yaparak kendini, çevresini ve kurumunu geliştirme yolunda olanlara yeterli destek verilmemektedir.

"Haber Gönder" yoluyla yazan: Derridda

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber