Kaymakam Otcu, mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Otcu, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden en fazla geçici işçi göçü alan Büyükbelen beldesinde tarım işçileri ve ailelerini ziyaret etti. Ziyarete İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, İlçe Tarım Müdürü Aytekin Yaralı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin, İlçe Müftüsü Mehmet Altay, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Özer, İlçe Özel İdare Müdürü Osman Tunca ve Mevsimlik Tarım İşçilerini İzleme Kurulu Üyeleri de katıldı.

Kaymakam Otcu, ziyaret ve incelemelerinde mevsimlik işçilerle bir süre sohbet ederek, işçi çocuklarına oyuncak ve çeşitli hediyeler verdi. Kaymakam Otcu ziyaret ve inceleme sonunda yaptığı açıklamada, Saruhanlı ilçesine Haziran ayının sonlarına doğru Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizden 1500 civarında mevsimlik tarım işçisinin geldiğini ve işçilerin arazilerin yanına kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi.

Kaymakam Otcu sözlerine şöyle devam etti: "Saruhanlı'da geçen yıl uygulamaya konulan Mevsimlik Tarım İşçilerinin Yaşam Standartlarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) kapsamında Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından temin edilen 550 bin lira ödenekle mevsimlik işçiler için 205 çadır, 41 prefabrik tuvalet-banyo, 50 bulaşık ünitesi ve çöp konteynırları alınarak talep eden işçi ailelerine tahsis edilip kullandırıldığını, ayrıca ihtiyaç halinde kullanılmak üzere eğitim ve sosyal amaçlı çadırlar da temin edildi."

İşçilerin her hafta Toplum Sağlığı Merkezi tarafından sağlık taramasına tabi tutulduklarını ve kullandıkları suların da analiz edildiğini ayrıca belirten Otcu, bu yıl ilk defa işçilerin talepleri doğrultusunda işçi çocuklarının anneleriyle beraber günübirlik Manisa ve İzmir'e geziye de götürülebileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber