Kızıltepe davasında kanlı arbede

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2005 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde, Ahmet Kaymaz ile 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz'ın öldürülmesiyle ilgili açılan davanın duruşmasını takip etmek için Eskişehir'e gelen sol gruplarla ülkücüler arasında arbede çıktı.

Çıkan olaylarda, 1'i polis 5 kişi yaralandı.

21 Kasım 2004 tarihinde Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde, Ahmet Kaymaz ile oğlu Uğur Kaymaz'ın güvenlik güçleri tarafından terörist sanılarak öldürüldüğü iddiasıyla Mardin'de açılan ve emniyet açısından Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'ne alınan davanın ilk duruşmasının görülmesine bugün başladı.

Sabah saatleride duruşma sebebiyle çok sayıda polis geniş güvenlik tedbirleri alırken, Kaymaz ailesinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup, sloganlar eşliğinde Reşadiye Parkı'nda toplandı.

Kaymazlar'ın fotoğraflarını ve dövizler taşıyan grup parkta sloganlar atarken, ülkücüler aynı yerde toplandı. Ülkücü grubun da slogan atmasıyla göstericiler arasında gerginlik çıktı. 2 taraf birbirlerine sopalarla saldırdı.

Çıkan arbedeyi bastırmak için çok sayıda güvenlik gücü kalabalığa müdahale etti. 1'i polis, 1'i hemşire olmak üzere 5 kişi yaralanırken, olaylar güçlükle bastırıldı.
Grubun adliye önündeki gergin bekleyişi devam ediyor


4 özel harekatçı polis hakkında 'Kızıltepe davası' bugün başlıyor

Kızıltepe davası bugün Eskişehir'de başlıyor

MARDİN'in Kızltepe İlçesi'nde 10 ay önce düzenlenen terör operasyonunda 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ile babası 30 yaşındaki Ahmet Kaymaz'ın öldürülmesi olayıyla ilgili operasyona katılan 4 özel harekatçı polis hakkında 8 yıla kadar hapis istemiyle açılan davaya bugün Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

21 Aralık 2004'te polis tarafından Kızıltepe'de bir eve düzenlenen terör operasyonunda Ahmet Kaymaz ile oğlu Uğur Kaymaz ölü ele geçirilmişti. Mardin Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında operasyonu yürüten Mardin Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Dönmez hakkında takipsizlik kararı verilirken, operasyona katılan 4 polis memuru hakkında ?faili belli olmayacak şekilde ölüme sebebiyet vermek' suçundan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Mardin Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın, geçen 21 şubatta güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'de görülmesine karar verildi. Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davayı izlemeye gelen demokratik kitle örgütleri tarafından oluşturulmuş ?Uğur Kaymaz Davasını İzleme Komitesi' tarafından dün Halkevi'nde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda yapılan açıklamada yarınki duruşma için Eskişehir'e çok sayıda avukat, sanatçı, aydın ve yazarın geleceği belirtildi.

Kızıltepe davası nedeniyle Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün de geniş güvenlik önlemleri alması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber