60 yıllık Kazım Karabekir İlköğretim Okulu yıkıldı

Erzurum merkez Yakutiye ilçesindeki 60 yıllık Kazım Karabekir İlköğretim Okulu, ihtiyaca cevap vermediği ve ekonomik ömrünü tamamladığı için yıktırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıkılan okulun yerine modern ve çok derslikli okul yaptırılacak.

Erzurum'da ihtiyaca cevap vermeyen, ekonomik ömrünü tamamlayan ve deprem dayanıklılığı olmayan okulların yıkımına başlandı. Yakutiye ilçesi Saray Bosna Caddesi'ndeki 10 derslik Kazım Karabekir İlköğretim Okulu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yıktırıldı. 350 öğrencinin eğitim ve öğrenim gördüğü okul binasının fiziki olarak yetersizliğinin yanı sıra ekonomik ömrünü tamamladığı da belirtildi.

Kazım Karabekir'de okuyan öğrenciler yeni eğitim döneminde Ali Ravi, Atatürk ve çevredeki diğer ilköğretim okullarında eğitimlerini bir dönem boyunca sürdürecek. 2014- 2015 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanan okulun modern bir görünüme sahip ve 16 derslikli olacağı belirtildi.

Yakutiye ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yıktırılan Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nun yerine depreme dayanıklı, bulunduğu arazi üzerine doğru konuşlandırılmış olarak inşa edileceğini anlattı. Kurt, yıkılan okulun bulunduğu alan üzerinde plansız yapılmasından dolayı öğrencilerin teneffüslerde oyun bahçesini ekonomik olarak kullanamadıklarına vurgu yaparak, "Yıktırılan okulumuz yanlış yere yapılmıştı. Eski, yetersiz derslikleri ve fiziki yetersizliği ile ihtiyaca cevap veremediği için bu okulumuz yıktırıldı. Bu eski binanın yerine çok güzel bir okul yaptırılarak hizmete sokulacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber