Erciyes'e, her mevsim kullanılabilecek şişme kızak tesisi

Kayseri Melikgazi Belediyesi, Erciyes Kayak Merkezi'ne 4 mevsim kullanılabilecek Snow-Tubing yani şişme kızak tesisi yaptırıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tesisin, gelecek yıldan itibaren hizmet vermesi bekleniyor.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 4 mevsim turizm ilkesi ile başlatılan turizm yatırımlarına destek amacıyla, kış sporlarının altyapısı için başlatılan programa mali destek sağlanacağını söyledi.

Öncelikle turizm altyapısının ilk basamağı olan Snow-Tubing projesini inşa edeceklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, ?Melikgazi Belediyesi olarak bölgenin sosyal, kültürel, eğitim ve sportif gelişmesine öncelik eden her projeyi desteklemekteyiz. Kış sporlarına yatırım, uygulama ve geliştirme çalışmasına mali destek sağlayarak, turizm yatırımına katkı sağlayacağız. Erciyes Dağı, kış sporları merkezi olma yolunda önemli bir adım daha atmıştır. Bu adımlarda Melikgazi Belediyesi'nin önemli katkısı olmaktadır. Erciyes Dağı'nın ilçemiz sınırları içerisinde olması bizim için ayrı bir önceliktir. Melikgazi Belediyesi olarak, 4 mevsim spor yapılabilecek tek tesis olacak olan Snow-Tubing belediyemizce inşa edilecektir.? dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri ilinin, coğrafi ve doğa yapısı ile 4 mevsim spor yapılmasına uygun ender merkezlerden biri olduğunu ifade etti. Büyükkılıç, Yamula'da su sporları, Erciyes Dağı'nın kayak ve yürüyüş, Ali Dağı'nda paraşüt, Zamantı Irmağı'nda bot ve kano yarışları gibi birçok farklı alanda spor yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber