Şanlıurfa'da 120 caminin temizlik ve onarımı yapıldı

ŞANLIURFA Belediyesi tarafından Ramazan ayı öncesi kentteki 200 camiden 120'sinin temizlik ve onarımı yapıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 ay önce Şanlıurfa Müftülüğü'ne camilere yönelik temizlik çalışması için başvuran Şanlıurfa Belediyesi, şu ana kadar 120 caminin temizliğini yaptı, kırık camları, bozuk musluklarını ve lavabolarını onardı. Temizlik çalışmalarının ardından da camilere gül suyu serpen belediye, lavabolara da düzenli olarak sıvı sabun takviyesi yapıyor.

Temmuz ayı içerisinde de 80 caminin temizlik ve onarımını bitirmeyi hedeflediklerini belirtilen Şanlıurfa Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu, Ramazan ayında kentteki 200 caminin bakım ve onarımının biteceğini kaydetti. Geçmiş yıllarda da camilere yönelik temizlik çalışması yaptıklarını, ancak bu kadar kapsamlı olmadığını ifade eden Palalıoğlu, "Türkiye'de ilk kez camilerde bu kadar kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Camilerde temizlikle de yetinmiyoruz. Kırık camlarını musluklarını, lavabolarını onarıyoruz, tuvaletlere sıvı sabun takviyesi yapıyoruz. Mayıs ve haziran ayında 120 camimizdeki çalışmalarımızı tamamladık. Kalan 80 camimizi de bu ay içinde bitireceğiz. Temizliğin yanında camilerimizdeki iç ve dış mekanlardaki tadilat işlerini de belediye olarak biz karşılıyoruz. Temizliğini yaptığımız camilerimizi gül suyuyla yıkıyoruz" diye konuştu.

Belediyenin camilerde başlattığı temizlik çalışmalarını memnuniyetle karşıladığını söyleyen Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu ise "Öncelikle şunu belirteyim ki temizlik imandandır. Temizlik bazen imanın yarısındır. Bazen de neredeyse hepsidir. Çünkü temiz olmayan bir insan namaza giremez. Namaz kılamaz. Dinimiz temizliğe bu kadar değer veriyor. Camiler bütün müminlerindir, Allah'ın evidir. Buraların temiz olması için herkes görevlidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber