Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ordu'da

Samsun'da yaşanan sel felaketinin ardından bölgede incelemelerini sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sabah saatlerinde Ordu'ya geldi.

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Vali Vekili Ömer Adar'ı ziyaret eden Bayraktar, "Yaşanan selde kaldıkları kapıcı dairesinde hayatlarını kaybeden ve dün Ordu'da toprağa verilen vatandaşımızın ve Samsun'un başı sağolsun." dedi.

Yaşanan sel felaketinin devleti ve milleti derinden üzdüğünü belirten Bakan Bayraktar, bölgede çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ve Başbakanlık tarafından iki buçuk milyon liranın da Samsun Valiliği'ne gönderildiğini ifade etti.

Kapıcı dairelerin zemine yakınlığı hususunda da açıklamalar yapan Bakan Bayraktar, şunları söyledi; "3194 Sayılı İmar Kanunu yaklaşık 80 yıldır tüm Türkiye'ye hizmet ediyor. Bu kanuna ve belediyelerin çıkardığı yönetmeliklere göre iskan edilebilecek gerek kapıcı daireleri, gerekse diğer dairelerin bodrum katlarına yani sıfır kotunun altında yapılabilen, pencereleri 50 cm yukarıda olmak şartı ile yapılabilen daireler, burada ise pencereler 90 santimetrenin üzerinde yapılmıştı ve biraz daha hava alsın diye. Ama bu durumun gözden geçirilmesi lazım. Türkiye artık belli bir seviyeye geldi, belli bir gelişme düzeyini yakaladı. Normal satışa sunulan daireler nerede yapılıyorsa kapıcı dairelerin de, hizmet dairelerinin de oraya yapılması gerekir diye biz de bu bakımdan kendi düzenimizi , yasaları yönetmelikleri irdeleyeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber