Sendikalardan 'hayırseverlerin okul müdürü atamalarında etkili olduğu' iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2005 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antakya'da, ortak açıklama yapan Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Bir-Sen şube başkanları, okul yaptıran hayırseverlerin okul müdürü atamalarında da etkili olduğunu ileri sürdü.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Kasım Birtek, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Recep Tuncay ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Hamdi Ayan, yaptıkları ortak açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 5 yılını dolduran okul müdürlerinin yerlerinin değiştirilmesi ile ilgili 4 Temmuz 2005 tarihli yazısından sonra sendikalara kaygı bildiren çok sayıda başvuru yapıldığına dikkat çekerek, "Bundan hareketle 3 sendika şube başkanı olarak sayın valimiz ve milli eğitim müdürümüzle bir görüşme yaparak kaygılarımızı kendilerine ilettik. Yapılan görüşmede çalışanların mağdur edilmeyeceği, aile ve puan durumlarının göz önüne alınacağı ifade edildi" dedi.

Sendika başkanları, Vali Abdulkadir Sarı'ya bazı okulların uygulama dışında kaldığını hatırlattıklarını ifade ederek şunları kaydettiler:

"Sayın Vali, atama yetkisinin kendisinde olduğunu, birkaç hayırseverin ricasını kıramadığını belirtmişlerdir. Bizler 3 sendika olarak hayırseverlerin okul yaptırmalarını ve eğitime destek vermelerini alkışlıyoruz. Ancak bu durum hayırseverleri atamaya yetkili kişiler haline getirmemelidir. Adalet ve eşitlik ilkeleri ricalara kurban edilemez.

Valilik makamı, kamuoyu ve sivil toplum örgütlerinin hassasiyetlerini dikkate alarak ilan edilmeyen okulları ilan etmelidir. Biz sendikalar olarak bu konunun takipçisiyiz ve herhangi bir haksızlık durumunda ise demokratik tepkimizi orataya koyarak yargıya başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber