Görevden alınan vali davayı yine kazandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Valisi iken 2 defa merkeze alınan Vali Halil Işık, Adıyaman'a 3. defa vali olarak geldi.

1990-1992 yılları arasında Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde Kaymakamlık yapan Halil Işık, daha sonra 2000 yılında Adıyaman'a Vali olarak atandı. 2000-2003 yılları arasında Adıyaman Valisi olarak görev yapan Halil Işık, merkez valiliğine alındı. Yürütmeyi durdurmak için Danıştay'a dava açan ve kazanan Halil Işık, 2004 yılı başında mahkeme kararıyla göreve yeniden iade edildi.

Hükümetin çıkardığı valiler kararnamesi ile 2004 yılı sonunda yeniden merkez valiliğine alınan Halil Işık, yeniden hukuk mücadelesini seçti. Mahkemede haklı bulunan Işık, Danıştay kararıyla alındığı göreve yeniden atandı.

Vali Işık'ın, 3. kez Adıyaman'a gelmesi münasebetiyle valilik önünde düzenlenen karşılama törenine AK Parti il ve İlçe teşkilatının katılmaması dikkat çekti. AK Parti milletvekillerinden bazılarının da Adıyaman'da bulunmasına rağmen törene katılmadıkları gözlendi.

Karşılama töreninde Vali Işık'ın, CHP İl Başkanı Kadir Açıkgöz ile samimi görüntüsü dikkatleri çekti. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, kaymakamlar, kurum amirleri ve daire müdürlerinin katıldığı karşılama törenine gelen ve akli dengesi bozuk olduğu belirtilen bir şahıs, polisler tarafından tören alanından uzaklaştırıldı.

Valilik makamına geçen Vali Işık yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın sorunlarını daha önceden beri çok iyi bildiğini ve her zamanki gibi aynı şevk ve heyecan ile Adıyaman'a hizmet edeceğini belirterek, "Adıyaman ili ilgili sahip olduğumuz birikimleri de kullanarak güzel hizmetler vereceğimize inanıyorum. Kaymakam veya vali olarak her hizmetin başlangıcındaki dönemde heyecan duydum. Adıyaman iline 4. defa hizmet veriyor olmakta büyük bir onur veriyor" dedi.

CHP Adıyaman İl Başkanı Kadir Açıkgöz ise, "Vali Halil Işık, Adıyaman'ın sorunlarını çok iyi bilen bir validir. Yargının verdiği karara da saygılı olmak zorundayız. Vali Halil Işık, gecen dönemde de gecesini gündüzüne katarak hizmet etmişti" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber