Çomü'de diyabet kampı sürüyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Türkiye Diyabet Vakfı iş birliği ile Çanakkale'de ilk kez düzenlenen tip 1 diyabetlilere yönelik yaz kampı sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 23:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Kubilay Ükinç, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. İlhan Yetkin, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Murat Yılmaz tarafından eğitimleri verilen kamp, alanlarında uzman birçok kişiyle diyabet hastalarını buluşturuyor.

Çanakkale'de ilk kez düzenlenen kamp, ÇOMÜ'nün himayesinde olmasıyla da dikkat çekiyor. Kampa katılan 15-30 yaş grubu katılımcılar, kamp süresince hekim, hemşire ve beslenme uzmanlarının gözetiminde ve sakıncalı durumlardan uzak durarak kampı sürdürüyor. Tip 1 diyabetlilere yönelik yaz kampında Ankara, Tekirdağ, ve Çanakkale'den katılan diyabetlilerin yanı sıra Irak'tan da bir kişi bulunuyor.

Doç. Dr. Kubilay Ükinç, "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı bölümü oluşunca, bu işe gönüllü uzman kişilerle bir araya gelerek, bizler de Çanakkale'de bunu yapmalıyız dedik. Hem kendimizi daha çok geliştirmek, hem de diyabetlileri bilgilendirmek öğretmek adına yola çıktık. Bugün kamp katılımcılarından görüyoruz ki doğru bir iş yapmışız. Bizim üniversitemizin yanı sıra farklı üniversitelerden de gelerek bu çalışmaya ortak olan akademisyenlerimiz var. Sadece hastalar açısından değil, akademisyenlerin de bilgi paylaşımı açısından çok önemli bir çalışma" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber