CÜ'nün yeni Rektörü Faruk Kocacık: Yeni dönem Sivas'a hayırlı olsun

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörlüğü'ne atanan Faruk Kocacık yeni dönemin Sivas'a ve üniversiteye hayırlı olmasını diledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitede yapılan seçimlerde 3 dönemdir birinci sırada seçilen, ancak bu güne kadar atanmayan Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Kocacık, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yeni rektör olarak atandı. Dün akşam açıklanan atamalar sonunda YÖK'ün 2. sırada ismini bildirdiği Prof. Dr. Faruk Kocacık, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Yeni dönem üniversite ve şehrimize hayırlar getirsin" yorumunu bulunarak, başta atamasını yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere, seçim sürecinde kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Haziran ayında yapılan rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Faruk Kocacık 204, mevcut rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş 192 ve Prof. Dr. Ömer Cevitoğlu 166 oy almıştı. YÖK, seçimlerdeki sıralamada görüşmeye davet ettiği 6 adaydan 3'ünü belirlemiş, mevcut rektörü 1. sıraya koyarak Çankaya Köşkü'ne bildirmişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 2. sırada yer alan Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı Cumhuriyet Üniversitesi'ni 4 yıllık sürede yönetmesi için görevlendirdi.

PROF. DR. FARUK KOCACIK

Yugoslavya'nın (şimdiki Makedonya) Ohrid kasabasında doğdu. Köken olarak Konya Karaman'dan Balkanlara göç eden bir aileden geliyor. İlk, orta ve lise öğrenimimi Ankara'da tamamladı. 1969'da girdiği Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Çalışma Bölümü'nü 1974'te Yüksek Lisans derecesi ile bitirdi. Askerlik görevi bitimi olan 1976'da yeni kurulan ancak faaliyete geçmemiş olan ve idari birimleri Ankara'da bulunan Cumhuriyet Üniversitesi'nde, Fen-Edebiyat Fakültesi Asistanı olarak göreve başladı. 1980 yılı başlarında da İngiliz Hükümeti'nin bursunu kazanarak 'The British Council' aracılığı ile Londra'da 'The Public Record Office'de araştırmalarda bulundu. Yurt dışından döndükten sonra Hacettepe Üniversitesi'nde, Cumhuriyet Üniversitesi'nin bir elemanı olarak bir süre görev yaptı. Cumhuriyet Üniversitesi'nin faaliyete başlaması ile 1982'de Sivas'ta Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde göreve başladı. 1993'te Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı'nda profesör oldu. CÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanlığı'nı 7 yıl sürdürdü. Sosyoloji Derneği'nin kurucu üyesi olan Kocacık, evli ve bir çocuk babası.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber