Hitit Üniversitesi liselerde tanıtıma önem veriyor

Çorum Hitit Üniversitesi, sınavsız üniversite dönemine hazırlık çerçevesinde çeşitli illerde 108 lisede stant açarak tanıtım yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ın göreve başlamasının ardından başlatılan tanıtım seminerleri ve lise ziyaretlerinde toplam Çorum dışında 108 lisede tanıtım programlarının uygulandığı belirtildi. Rektör Reha Metin Alkan, Türkiye'de 80 vakıf, 103 de devlet üniversitesi bulunduğunu belirtti. Tüm üniversitelerin kendilerini adaylara tanıtmak, olumlu yanlarını ortaya koyarak kontenjanlarını doldurmak için kıyasıya mücadele ettiklerini söyleyen Alkan, bu rekabetlerin akılcı, araştırma sonuçlarına dayalı doğru tanıtım stratejileri oluşturmayı da kaçınılmaz kıldığını aktardı.

Hitit Üniversitesi'ni, ÖSYM sınavının kaldırılacağı dönemlere hazırladıklarını dile getiren Alkan, vakıf üniversiteleri ile mücadele ettiklerini kaydetti. Alkan şöyle devam etti: ''Hitit Üniversitesi olarak bilimsel ve güvenilir sonuçlarla üniversitemizi doğru adaylara, doğru zamanda ve yerde, doğru yöntemlerle daha etkin bir şekilde tanıtabilmek için öncelikle üniversitemizi önceki yıllarda tercih eden öğrencilerimizin çoğunlukla geldiği iller belirlenmiştir. Bu iller başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere Adana, Antalya, Amasya, Tokat, Yozgat, Samsun ve Ordu olarak tespit edilmiştir. Bu illerdeki tüm liselerin Matematik-Fen Bilimleri, Türkçe-Matematik ve Sosyal Bilimler alanlarındaki başarı sıralamaları ve yüzdelik dilimleri dikkate alınarak üniversitemize kazandırmayı hedeflediğimiz başarı dilimindeki öğrenci kitlesine sahip okullar belirlenmiştir. Toplamda 108 liseye ziyaretlerde bulunulmuş ve bu öğrencilere başta lisans ve ön lisans programlarımız olmak üzere üniversitemizdeki akademik kadro, sosyal ve kültürel faaliyetler, yurt dışı olanakları, sportif etkinlikler, yurt-barınma imkânları, burs olanakları ve ulaşım gibi pek çok konuda bilgiler verilmiştir.''

Öğrencilere gelecekte meslek ve kariyerleri konusunda aydınlatıcı bilgi verildiğine vurgu yapan Rektör Alkan, üniversite tercihlerinin eğitim hayatlarında son aşama olduğunun anlatıldığını aktardı. Alkan, Çorum genelinde de öğrencilere açtıkları stantlarla ve liselerde yaptıkları tanıtım faaliyetleri ile üniversiteyi tanıttıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber