Samsun Valisi Aksoy: Yaşanan sel, 5 bin yılda bir olabilecek boyutlarda

Samsun'da sel felaketinin boyutları, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından selin meydana geldiği gün havadan çekilen fotoğraflarla daha iyi anlaşıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fotoğrafları kamuoyuyla paylaşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Yaşanan olayda dereden gelen suyun miktarı öngörülenin çok çok yukarısında, yani 5 bin yılda bir olabilecek boyutlarda." dedi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Vali Aksoy, oluşturulan 15 kişilik ekiple yapılan hasar tespit çalışmalarında sel felaketinde bin 940 yapının hasar gördüğünü açıkladı. Valilik toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında acı bilançoyu açıklayan Vali Hüseyin Aksoy şöyle konuştu: "Sel felaketi sonrası kurulan kriz merkezi tarafından yapılan çalışmalarımız yoğun olarak devam etmektedir. Su dolan binaların deşarj işlemleri ve dere yataklarının temizlenmesi, ön hasar tespiti çalışmaları AFAD, İl Özel İdaresi, Büyükşhir Belediyesi ve Canik Belediyesi tarafından yürütülmektedir. Oluşturulan 15 kişilik ekiple hasar tespit çalışmalarında 451 konut, bin 326 işyeri, 6 cami, 1 spor salonu, 1 okul, 1 ahır, 153 depo ve 1 köprü olmak üzere bin 940 bağımsız yapının tespiti yapılmıştır. Çalışmalarımızın yarın itibariyle bitirilmesi planlanmaktadır. Yaşanan olayda dereden gelen suyun miktarı öngörülenlerin çok çok yukarısında yani 5 bin yılda bir olabilecek boyutlarda." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber