Tortum'da 12 hafız sertifika aldı

Erzurum'un Tortum ilçesinde, müftülüğe bağlı Kur'ân kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 12 kişiye törenle sertifika verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tortum Merkez Camisi'ndeki mezuniyet törenine Belediye Başkanı Hasan Çakmak, İlçe Müftüsü Celal Büyük, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Yakutiye İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Pazaryolu İlçe Müftüsü Cahit Küçükyıldız, Oltu İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Köprüköy Müftüsü Selami Bayrakçı, çok sayıda din görevlisi ve diğer vatandaşlar katıldı.

Tören, Abdülkadir Coşkun'un Kur'ân tilavetiyle başladı. Daha sonra açılış konuşması yapan Tortum İlçe Müftüsü Büyük, hafızlığın önemine işaret etti. Erkek Kur'ân kursunda 60 öğrencinin yatılı olarak hafızlık eğitimi aldığını, bunlardan 12'sinin belge almaya hak kazandığını söyledi. Müftü Büyük, öğrencilerin aynı zamanda Tortum Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Açık İmam Hatip Lisesi'ne de gittiğini belirterek, hafızlığını tamamlayan öğrenci sayısının önümüzdeki yıllarda artmaya devam edeceğini vurguladı. Ardından tekbirler eşliğinde isimleri söylenen 12 hafız Kur'ân okudu. Prof. Dr. Ağırman ise hafızlığın çok önemli bir makam olduğuna dikkat çekerek, "Bu makam herkese nasip olmaz. Peygamber Efendimiz (SAV), 'Sizin en hayırlınız, Kur'ân'ı öğrenen ve öğreteninizdir.' diyerek, Kur'ân eğitiminin önemine dikkat çekmiştir." şeklinde konuştu. Daha sonra Başkan Çakmak ve Müftü Büyük, hafızlara çeyrek altın ve hediye paketi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber