Aşıklar sazıyla sözüyle Esed zulmünü kınadı

Her gün onlarca masum insanın hayatını kaybettiği Suriye'de şiddet giderek tırmanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye lideri Beşşar Esed'e bağlı güçler Suriye halkına yönelik saldırılarını sürdürüyor. Esed'in zulmüne dayanamayan aşıklar ise tepkilerini anladıkları usulden gösterdi. Sazlarıyla atışma yapan aşıklar, Esed'e 'Baban da zalimdi' mesajı gönderdi.

Bursa'nın Yıldırım İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Türkiye Aşıklar ve Şairler Şöleni törenle başladı. İki gün sürecek şölene Türkiye'nin yanı sıra Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkmenistan, Gagavuz, Gürcistan, Almanya, Azerbaycan, Kazakistan, Kosova, Kırgızistan, Kazakistan ve Irak'tan 76 aşık ve şair katılıyor. Şölenin açılış töreninde sahne alan ünlü aşıklar Ahmet Poyrazoğlu ve Abdullah Gizlice, Suriye'deki zulme, yaptıkları atışmayla tepki gösterdiler.

"SENİN BABAN DA ZALİMDİ"

Atışmada ilk sözü alan Ahmet Poyrazoğlu, 'ayak olarak' 'Senin baban da zalimdi' dedi. Aşıklar, saz ve sözleriyle Esed'i eleştirdi. Aşık Ahmet Poyrazoğlu, Suriye'deki zulüm için 'Çağın Kerbelası yaşanıyor' derken; Abdullah Gizlice, 'Başbakanımız diyor ya; bıçak kemiğe dayandı. Tüm İslam alemi de diyor; bıçak kemiğe dayandı. Artık Müslüman olmayanlar da diyor; bıçak kemiğe dayandı. Zalim Esed' dedi.

İki aşık Esed'i şu sözlerle eleştirdiler:

Kulak ver sözüme ey zalim Esed

Baban da zalimdi sen de zalimsin.

Nedir öz halkına bu öfke, inat

Baban da zalimdi sen de zalimsin.

Firavun bitmedi Nemrut bitmedi

Baban da zalim sen de zalimsin

Yeter artık bu tehditler sana yetmedi

Baban da zalimdi sen de zalimsin

Türk pilotu atlar ise uçağa

Onu indirir atangilin (babangilin) ocağa

Bu yaptığın zulüm, bu nefret uymuyor çağa

Baban da zalimdi sen de zalimsin

Ahh, füze topu atın başına

Bakılmasın bu zalimin gözünün yaşına

Dokunulmasın Halep'teki gardaşıma

Baban da zalim di sen de zalimsin.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türk dilinin geliştirilmesi konusunda önemli bir adım olan şölene ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyduğunu kaydetti. Keskin şunları söyledi: ''Elbette saz, ruhu dinlendiren müzik aleti, ancak şiir ise bambaşka bir duygu. Şiir sözün özüdür. O lezzeti hep birlikte yaşamak ve Türkçemizi güzelleştirmek ve duyurmak, aşıklık geleneğini yaşatmak, gönül ehillerini buluşturmak adına bu programları yapmayı uygun görüyoruz. Yarışma kapsamında aşıklarımız ve şairlerimiz sazlarıyla güzel sesleriyle ter dökecek."

Öte yandan şölen öncesinde 7. Uluslararası Türkiye Aşıklar ve Şairler Şöleni'nde çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber