Kapıcı dairelerini iptal edeceğiz

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Karabel, Samsun'daki sel felaketinde 5 kişinin yaşamını yitirdiği Kuzey Yıldızı TOKİ konutlarında inceleme yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bodrum katlarda bulunan kapıcı dairelerini iptal edeceklerini söyleyen Karabel, şöyle konuştu:

"Bizim burada elimizde bulunan mevcut dairelere veya Samsun Büyükşehir Belediyesiyle yapacağımız görüşme neticesinde eğer uygun bir alan bulursak oraya yapacağımız bir blok ile kapıcı dairelerini konuşlandıracağız. Bu mümkün değilse elimizdeki mevcut bloklardan zemin katlardaki daireleri kapıcı dairesi olarak vereceğiz. Ve bodrum katlarındakileri iptal edeceğiz."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatları doğrultusunda bol yağış alan Karadeniz Bölgesi'nde ve bundan sonra yapılacak ihalelerin tamamında bodrum katlarında iskan yapmayacaklarına dikkat çeken Karabel, "Bundan sonra bloklarımız zemin katlardan itibaren kullanacağız. Bodrum katları da daha değişik amaçlarla kullanacağız" dedi.

Sel gecesi debisinin maksimum 299 metreküp saniye olması gereken Yılanlıdere'nin 3.5 saat süren yağış neticesinde 710 metreküp saniye çıktığını vurgulayan karabel, "Bu da hesaplanan maksimum debinin 3 katı oranında bir yağış vardır. Büyük bir afet olmuştur. Burada bizim konutlarımız tamamen sağlamdır, herhangi bir sıkıntı yoktur. Mevcut imar planına göre yapılmıştır. Bazı vatandaşlarımızın korkuları var tabi ki haklı olarak, her blokumuzun altında 13-14 metre derinliğinde radye temelin altında 80 santim çapında demirli kazıklarımız mevcuttur. Burada değil bir santim, bir milim bile oynama olmaz" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber