Hakkarili kadınlar toprağa hayat veriyor

Hakkari Valiliği Koordinasyonunda ve Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından finanse edilen ?kadınlar toprağa hayat veriyor projesi? kapsamında kadınlar, granül çamurdan biblolar, vazolar, çeşitli süs eşyaları ve kupa bardaklar üretiliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tasarımların tamamının kadınların hayal gücüne dayandığı projede geleneksel Hakkari dokuması ve yöresel motifleri seramik yüzeylerine işleniyor.

Kamer Vakfı Hakkâri Şube Başkanı Zozan Selimoğlu, atölyede 20 kadın kursiyer toprak seramik üzerine meslek öğreniyor. Yaptıkları objelere kendi tasarımlarını yanı sıra yöreler motifleri de zenginleştirmek adına seramiğe işliyorlar. Zozan Selimoğlu, "Atölyemizdeki çalışmalar 1 Aralık 2011 tarihinde başlamış olup 2012 yılının Ekim ayında ise sona erecektir. Ancak proje bittikten sonra atölye çalışmalarımız ve ürün çıkartma çalışmaları devam edecek" dedi. Selimoğlu, ?20 kadın hem meslek öğreniyor hem de ailelerine maddi katkıda bulunuyor. Kadınlar, seramikten vazo, küllük ve sürahi yapıyor. 10 ay sürecek olan proje kapsamında kadınlar günlük olarak 15 lira da ücret alıyor.? diye konuştu.

Güzel Sanatlar Eğitmeni Yılmaz Onay ise bu proje sayesinde kadınların el becerisini geliştirdiğini kaydetti. Onay, "Bu projemiz geçtiğimiz Aralık ayında başladı. 10 ay sürecek olan proje önümüzdeki Eylül ayında sona erecek. Buraya gelen kadınlar, seramikten çeşitli figür ve motivelerle çeşitli süs eşyası üretiyorlar. Hakkâri'de ilk kez böyle bir proje hayata geçiyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber