Festivalde ödül zamanı

19. Karadeniz Ereğli Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nin ilk gününde Festival Özel Ödülü 2. Lig şampiyonu olan İşitme Engelliler sporcularına verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sevgi Barış Dostluk ödülü ise kentin hayırsever isimlerinden merhum Hacı Kadri Yılmaz'ın kızı, babası gibi ömrünü hayırlara adayan yardımsever Zuhal Yılmaz'a takdim edildi.

19. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nin ilk akşamında Festival Özel Ödülü ve Sevgi Barış Dostluk Ödülü sahiplerine teslim edildi. Türkiye İşitme Engelliler 2. Ligi'nde birinciliği kazanan İşitme Engelliler Spor Kulübü'ne verildi. Ereğli Belediye Başkanı ve Festival Yürütme Komitesi Başkanı Halil Posbıyık sporcularına ödüllerini takdim ettikten sonra yaptığı konuşmasında, engelli sporcuların Ereğli'nin adını sessiz de olsa Türkiye' ye duyurduklarını söyledi.

Karadeniz Ereğli eğitimine çok sayıda okul kazandıran ve ilçeye ilk fakültenin açılmasında büyük emekleri olan merhum Hacı Kadri Yılmaz'ın kızı Zuhal Yılmaz, babasının izinden giderek Yılmaz Ailesi'nin eğitime yaptığı katkıları sürdürdü. Birçok okul binasının yanı sıra bazı okulların da kütüphane gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasında öncülük eden Zuhal Yılmaz, uzun bir süredir de bu desteklerini sürdürüyordu.

Sevgi Barış Dostluk Ödülü, Ana Sahne'de Zuhal Yılmaz'a takdim edildi. Yılmaz, Yoğun alkışlarla çıktığı on binlerin önünde duygulu anlar yaşadı.

Ödül Töreni'nde bir konuşma yapan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, hayatını hayır işlerine vakfeden merhum Hacı Kadri Yılmaz'ı rahmet, sevgi ve saygıyla andıklarını belirttiği konuşmasında, onun vefatından sonra hayır işleri bayrağını teslim alan Zuhal Yılmaz'ın da yaptığı yardım çalışmalarıyla halkın takdirini kazandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber