'Başbağlar katliamını yapanlar, birilerinin talimatıyla serbest bırakıldı'

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, Türkiye'nin yakın tarihinin karanlıkta kalan önemli olaylarından biri olan Başbağlar katliamının üzerinden 19 yıl geçtiğini belirterek, buna rağmen aydınlığa kavuşturulamamasının yarınlar adına kaygı verici olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sert, düzenlediği basın toplantısında Sivas'ta meydana gelen olayların hemen akabinde Erzincan'ın Başbağlar köyünde kelimenin tam anlamıyla bir katliam yaşandığını belirtti. Katliamı yapanların, bu vahşetin ?Sivas olaylarına misilleme? olduğuna dair bildiri bıraktıktan sonra köyden çekildiğini hatırlatan Sert, ?Bu menfur olaydan sonra yakılan evlerin yerine yenileri yapıldı, köy yeniden imar edildi ama 33 kişinin katilleri hâlâ bulunamadı veya bulunmadı. Olaydan sonra yakalananlar, birilerinin talimatıyla serbest bırakıldı. Sonra tekrar aranmaya başladı ancak kaçan kaçmıştı. Türkiye'nin yakın tarihine kara bir leke olarak geçen Başbağlar katliamının üzerindeki sis perdesinin bir türlü aralanmaması manidardır. Ülkemizin sağlam demokratik temeller üzerine kurulması bakımından, bu ve benzeri karanlıkta kalan ve bırakılan olayların bir an önce aydınlığa kavuşturulması zaruridir.? dedi.

Vahşetin faillerinin bir yerlerde yaşadığına dikkat çeken Ahmet Sert, ?Daha da önemlisi bunların yakalanıp gerekli cezaya çarptırılmadığını bilmek, vicdan sahibi insanlara acı vermektedir. 12 Eylül ve 28 Şubat askerî darbelerinin sorumlularının yargı önüne çıkarıldığı bir dönemde, bu olayın üzerine gidilmemesini anlamak mümkün değildir. Ergenekon davasıyla yeniden gündeme getirilen karmaşık ilişkilerin aydınlatılmaya çalışılması kapsamında Başbağlar katliamının da ele alınması gerektiğine inanıyoruz. Dosyanın kapatılması, birçok şeyin karanlıkta kaybolup gitmesinden başka bir işe yaramayacaktır.? diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Sert, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde ?Terör ve Şiddet Olayları Kapsamında Yaşam Hakkı İhlâllerinin İncelenmesi? adıyla oluşturulan ve Başbağlar katliamını inceleyecek olan alt komisyondan beklentileri olduğuna değindi. Komisyonun, vesayetçi sistemin karanlık senaryosunu deşifre etmesini ve bu menfur olayı bütün yönleriyle bir an önce gün ışığına çıkarmasını istediklerini ifade ederek, Eğitim-Bir-Sen'in Başbağlar köyünde katledilen masum insanları unutmayacağını ve unutturmayacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber