Evlilik okulundan mezun oldular

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından Yaşar Torun Gençlik Merkezi'nde 'Evlilik Okulu' eğitim seminerlerine katılıp başarıyla tamamlayan 70 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşar Torun Gençlik Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen sertifika dağıtım törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak, AK Parti Şahinbey Gençlik Kolları Başkanı Bekir Aslan, Belediye meclis üyeleri ve Şahinbey ilçe teşkilatı katıldı. Törende konuşma yapan Başkan Tahmazoğlu, "Evlilik Okulu Projesi 2009 yılının Aralık ayından beri devam ediyor. Bugüne kadar 2 bin 447 kardeşimiz bu projeye katılarak sertifikalarını aldı." dedi.

Evlilik okulunun amacını da anlatan Başkan Tamzaoğlu, "Belediyemizce başlatılan evlilik okulu projesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca Türkiye geneline yaygınlaştırılması konusunda bir çalışma yürütülüyor. Evlilik Okulu Projesi'ni yapmamızdaki amaç, öncelikle evlenecek çiftlerimizi bu konuda bilgilendirmek. Bunu yaparken de Zirve Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile iş birliği yapıyoruz. Uzman kişiler bu konularla ilgili kursiyerlere ders veriyorlar. Buradaki amacımız evliliğin her boyutunu özellikle evlenecek çiftlerimize veya evli çiftlerimize anlatmak. Karşılıklı birbirini anlamalarına ve dinlemelerine yardımcı olmaktır." diye konuştu. Konuşmaların ardından kursiyerlere serfikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber