Beydiğinliler, 8 asırlık Kargıhan'ın kültür turizmine kazandırılmasını bekliyor

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beydiğin köylüleri, Anadolu Selçuklu eseri olan 8 asırlık Kargıhan'ın kültür turizmine açılmasını bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köylüler, köy içinde bulunan Kargıhan ve Anadolu Selçuklu eserlerinin koruma altına alınması ve turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı ve AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak'tan yardım bekliyor.

Beydiğin Köyü Muhtarı Mehmet Karabacak, köy sınırları içinde bulunan Kargıhan'ın kültür turizmine kazandırılmasını istediklerini söyledi. Tarihi İpek Yolu'nun köylerinden geçtiğini ve Anadolu Selçuklu döneminde sultanların Konya'dan Antalya'ya Beydiğin Köyü'ne uğrayarak gittiğini belirten Karabacak, köylerinde bulunan 8 asırlık hanın kültür turizmine kazandırılmasıyla birlikte köylerine yakın 10 köyde eko ve kırsal turizmin yaygınlaşacağını kaydetti.

Antalya ile Konya arasında ulaşımın kısalmasına yönelik Antalya-Taşağıl, Taşağıl-Beydiğin ve Beydiğin-Beyşehir yol çalışmalarının köylerinden geçtiğini anlatan Karabacak, 2 yıl sonra 90 kilometre kısalacak olan yolun açılmasıyla köylerinin, Anadolu'ya ulaşımdan daha cazip olacağını söyledi. Karabacak, "Köyümüz, Anadolu Selçuklu eserlerinin nadir bulunduğu bir köy. Çok sayıda Selçuklu eseri var. Kargıhan'ın bakanlık tarafından kültür turizmine kazandırılmasını istiyoruz. Milletvekili Sadık Badak, Kargıhan üzerinde çalışma yaptı. Çalışmasını bir an önce tamamlayarak bakanlığa sunmasını bekliyoruz." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Kargıhan'ı kısa sürede restore ederek kültür turizmine kazandıracaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber