12. Geleneksel Çimi Yaylası arıcılar yardımlaşma ve dayanışma derneği yayla şenlikleri

Akseki'nin Çimi Yaylası Arıcılar Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği'nin düzenlediği 12.Çimi Yaylası Şenlikleri, bin 900 rakımlı Kuyu mevkiinde düzenlendi.12.Çimi Yaylası Şenlikleri bin 900 rakımlı Akseki'nin Çimi Yaylası Kuyu mevkiinde düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12. Çimi Yaylası Şenlikleri bin 900 rakımlı Akseki'nin Çimi Yaylası Kuyu mevkiinde düzenlendi. Şenliklere Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, İl Genel Meclisi üyeleri Mustafa Eroğlu, Zeki Tunç, Ak Parti Akseki İlçe Başkanı Mehmet Özdilek, binlerce vatandaş ve Arıcılar ailesi katıldı.

Dernek Başkanı Hasan Arıcı, "Atalarımız, yılın dört ayı burada yaylalamışlardır. Biz de onların 600 yıllık bu geleneklerini sürdürüyoruz" dedi. Arıcı, "İnsanlarımızı kaynaştırmak, çok güzel bir gün geçirmek, Kardelen çiçeği, peyniri ve balı ile meşhur olan Çimi yaylasını tüm insanlarımıza göstererek, geniş olan meralarımızda insanlarımızın sulh ve barış içinde yaşamaları için katkıda bulunmak amacı ile bu şenlikleri düzenliyoruz" dedi.

Şenlikte konuşan Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, bu yıl 12'ncisi düzenlenen şenliklerin, yayla turizmi açısından önemli bir etkinlik olduğunu dile getirdi. Arıcılar Yardımlaşma ve Yaşatma Derneğinin Çimi yaylasında senede bir defa bile olsa, bu Şölen sayesinde bir araya gelmeleri ve kaynaşmalarının, birlik ve beraberlik örneği olduğunu anlatan Çeviren, "Böylesine anlamlı bir organizasyonun bizzat şahidi olmak, benim için ayrı bir mutluluk" dedi.

Kaymakam Çeviren," Bu tür sosyal kültürel etkinlikleri ben oldukça önemsiyor ve destekliyorum. Bugün burada bu mutluluğu sizle paylaşmak istedim. Bunlar aynı zamanda toplumumuzdaki birlik beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendiriyor. Bu bakımdan bu organizasyonu etkinliği düzenleyen başta arıcılar derneği başkanı ve festival ağasına emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum"diye konuştu.

Festivalde Şenlikte mevlidi şerif okundu, sohbet edildi. Festivale destek verenlere plaketleri verildi. 600 yıllık geçmişi hatırlayama adına tulukda ayran yayma geleneklerini canlandırıldı. Tulukta yayılan ayranlar misafirlere ikram edilirken, Manavgat Halk Eğitimi Merkezi Mehteran takımı gösteriler sundu. Festival ağalığını 3 bin 650 lira ile Ali Arıcı aldı. Şenlikte misafirlere kazanlarda pişirilen yöresel yemekler ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber