Erciş'in Deprem Yaraları Sarılıyor

Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş'te yapımı devam eden TOKİ konutları, hastane ve okul inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Çiftci, Van'da meydana gelen depremlerin ardından hükümetin Van ve Erciş'te büyük bir seferberlikle sarmaya başladığını bildirdi.

Erciş'te kamu yatırımlarının toplu konut başta olmak üzere sağlık, eğitim, ulaşım ve spora kadar bir çok alanda devam ettiğini dile getiren Çiftci, depremden sonra başlatılan çalışmalarla yeni bir Erciş inşa edildiğini söyledi.

Erciş'te depremden sonra 4 bin 886 konutun ihalesi yapılarak inşaatına başlandığını anımsatan Çiftçi, "Depremden önce inşaatı olan 544 konutumuz daha vardı. Böylece halen Erciş'te 5 bin 350 konut stokumuz bulunuyor. Üretimi yapılan konutlar hak sahipliği müracaatı yapanlardan fazla olduğu için kiracılardan uygun şartlarda talepler alınacak. Böylece kiracılar da TOKİ'den ev sahibi olabilecek. Bu konutların inşaatı hızla devam ediyor. İnşallah ağustos sonuna kadar bitirilecek ve vatandaşlarımıza teslim edilecek" dedi.

Erciş'te depremde yıkılan ve ağır hasar gördüğü için 272 dersliğin devre dışı kaldığını dile getiren Çiftci, bunların yerine ilçede 550 derslik kamu imkanları ve hayırsever desteği kullanılarak yapıldığını kaydetti.

İlçede 3 bin 500 metrekarelik alan üzerinde bir Kültür Merkezi, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 800 kişilik yeni öğrenci yurdu yapılacağını anlatan Çiftci, depremde hafif hasar gören 350 kişilik yurdunda tamir ve tadilatının yapıldığını söyledi.

Erciş Şeker Fabrikası'ndan Çelebibağı beldesi'ne doğru giden yolun yeniden yapılacağını kaydeden Çiftci, şunları bildirdi:

"Şehir içi geçişin peyzajı yenilenecek. Köprülü kavşaklar yapılacak. Erciş modern bir görünüme kavuşacak. Başbakanımızın talimatıyla ilçede Osmanlı ve Selçuklu ile modern mimari karışımı ilçenin sembolü olacak yeni bir cami yapılacak. Bu camiyi TOKİ yapacak. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Seyyit Muhammed Cami ile Vanyolu Cami tadilat edilecek. Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Belediye Hizmet Sarayı ile ilgili proje çalışmaları son aşamaya geldi. şehrin yeniden ayağa kalkması için başlayan imar çalışmaları son aşamaya geldi."

Çiftci'ye Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber