Hayrabolulu sanayiciye düşük faizli kredi imkanı

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde kurulu bulunan organize sanayi bölgesinde faaliyette bulunan sanayicilere düşük faizli enerji verimliliği kredisi verilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi (HOSB) ile Halkbank arasında kredi protokolü imlandı. İmza törenine Kaymakam Tamer Orhan, Belediye Başkanı Hasan İrtem, Trakya Bölge Koordinatörü Hasan Topal, Trakya Bölge KOBİ Pazarlama Müdürü Dilek Kaplan, Trakya Bölge Kredi Tahsis Bölüm Müdürü Gülay Özkan, HOSB Müdürü Burçin Çolakoğlu, Hayrabolu Şube Müdürü Melih Karaca, Şube Yönetmeni Murat Göksel Sındım katıldı.

Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi (HOSB) ile Halkbank arasında imzalanan kredi protokolü ile HOSB'de faaliyet gösteren sanayicilere, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kredisi verilecek.

Sanayiciyi desteklemek için kredi vereceklerini ifade eden Halkbank Trakya Bölge Koordinatörü Hasan Topal, "Bankamız, en zor günde bile reel sektörün yanında yer almıştır. KOBİ'lerin öncü ve lider bankası olmaya devam ediyoruz. 2012'nin ilk çeyreğinde KOBİ kredilerimizi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artırdık. Ödünç verdiği şemsiyeyi yağmurlu günlerde geri istemeyen Halkbank, KOBİ'lerin ihtiyacı olan finansman desteği ve danışmanlık faaliyetlerini önceki dönemlerde olduğu gibi bu yıl da sürdürüyor. İşletmelerin modernizasyon, kapasite ve verimlilik artışı sağlamak amacıyla işletmelerindeki enerji giderlerinin azaltılmasına ve yenilenebilir enerji üretimlerine yönelik tüm yatırımlarını, Fransız Kalkınma Ajansı ile imzaladığımız protokol sayesinde temin ettiğimiz enerji verimliliği- yenilenebilir enerji kredileri ile finanse ediyoruz. Bu sayede KOBİ'lerimizi daha rekabetçi kılarken enerji ithalatı nedeniyle oluşan cari açığı azaltma yönünde de kalıcı katkılar sunmayı hedefliyoruz." dedi.

Topal, imzalanan protokolle, HOSB'deki firmaların, enerji kredilerinin yanı sıra sanayi bölgeleri destek kredisi paketindeki işletme ve yatırım kredileriyle, diğer kredi ve mevduat ürünlerinden de uygun faiz ve komisyon oranlarıyla faydalanabilecekleri belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber