Batman-Ereğli arasında gönül köprüsü

Batman Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle Petrol İlköğretim Okulu'ndan 14 kişilik öğretmen ve öğrenciden oluşan kafile, Zonguldak Ereğli'ye bir gezi düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gezi süresince Özel Yıldırım Koleji yönetici, personel, öğrenci ve velileri Petrol İlköğretim Okulu kafile heyetine dostane ve içten duygularla misafirperverlik gösterdi. Ereğli kaymakamı, Ereğli belediye başkanı, Gülüç belde belediye başkanı ve Ereğli milli eğitim müdürü, ayrı ayrı makamlarında Batman Petrol İlköğretim Okulu heyetini kabul ederek, ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirip, öğrencilere hediyeler takdim etti.

Öğrenciler, gezi kapsamında tarihi ve turistik yerleri, maden ocaklarını gezdi, çeşitli ziyaretlerde bulundu. Geziden sonra da öğrenciler arasında mektuplaşmaların devam ettiği belirtilerek, Karadeniz Ereğli ile Batman arasında kurulan bu gönül köprüsünün olumlu etki oluşturması ve başka okullara da örnek oluşturması temenni edildi.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ NASIL KURULDU

Zonguldak Ereğli Özel Yıldırım İzmirlioğlu İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Buket Sevimsoy'un, Batman Petrol İlköğretim Okulu'na atanmasından sonra yaptığı girişimler ile eğitim ve öğretim yılının 1. döneminde Özel Yıldırım İzmirlioğlu İ.Ö.O. yöneticileri, Batman Petrol İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek 300 öğrenciye yardımda bulundu.

Bu doğrultuda gerçekleşen Batman ziyareti kardeşlik duygularını pekiştirdi. Kardeşlik kapsamında her iki okul öğrencileri birbirleriyle mektuplaştı. Birbirini hiç görmemiş olan öğrencilerin birbirlerine duydukları sevgilerini ve kardeşlik duygularını kelimelere sığdıramadıkları görüldü. Yıldırım Koleji Ailesi Batman'daki Petrol İlköğretim Okulu'nun öğretmen ve idarecilerini Ereğli'de ağırlamak istediklerini ifade ettiler.

Bu davet üzerine, Batman Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle Petrol İlköğretim Okulu'ndan 14 kişilik öğretmen ve öğrenciden oluşan kafile, Zonguldak Ereğli'ye bir gezi düzenledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber