Muğla'da 175 öğrenci. 35 bin plastik kapak topladı

Muğla Belediyesi'nin düzenlediği ve yıllardır sürdürülen okullar arası atık toplama yarışmasının devamı niteliğinde olan, yaz aylarında da çocukların geri dönüşüme ilgisini arttırmayı hedefleyen atık toplama yarışması devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde 8. Okullar Arası Atık Toplama Yarışması'nın ödül töreninde duyurusu yapılan yarışmaya çocukların ilgisi çok büyük oldu. Bugüne kadar 175 öğrenci, yaklaşık 35 bin plastik kapak, cam şişe ve kola kutusu toplayarak Muğla Belediyesi'ne teslim etti.

Belediyede görevli çevre mühendisi Erdem Şenel, yaptığı açıklamada, ?Çocuklarımızın yarışmaya ilgisi çok büyük oldu. Bunda Muğlalı hemşehrilerimizin çocuklarını geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmelerinin yanısıra yıllardır Muğla Çevre Geliştirme Derneği ile birlikte sürdürdüğümüz okullar arası atık toplama yarışmalarımızın da çok etkisi bulunuyor.? dedi. Az sayıda top ödülü kaldığını vurgulayan Şenel, ?Yarışmamız, temmuz ayı ortalarında sona erecek. Katkı sağlayan herkese, özellikle duyarlı davrandıkları için çocuklara çok teşekkür ediyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber