Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri'ne aday projeler belirlendi

Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri 2012 için KOSGEB'e yapılan 14 başvuru arasından Denizli Belediyesi ve Türk Ekonomi Bankası'nın çalışmaları, Türkiye'den ödüle aday projeler olarak seçildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek, girişimciliğin katma değeri üzerine farkındalığı arttırmak ve potansiyel girişimcileri cesaretlendirmek amacını taşıyan ?Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri' için yapılan başvurular tamamlandı. KOSGEB tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda Denizli Belediyesi'nin 'Sorumlu Girişimcilik' kategorisindeki 'Engelliler Çalışıyor Projesi' ile Türk Ekonomi Bankası'nın 'Girişimcilik Ortamının Geliştirilmesi' kategorisindeki 'TEB KOBİ Danışmanları Projesi', Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri için Türkiye'nin aday gösterdiği çalışmalar olarak seçilirken, Avrupa Komisyonu nezdinde adaylık süreci resmi olarak başlatıldı.

Avrupa Komisyonu'nun sponsorluğunda 2006 yılından beri verilmekte olan ve girişimciliğin geliştirilmesine yönelik model ve programlar geliştiren ve uygulayan kurum/kuruluşların katılabildiği Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri beş kategoride gerçekleştiriliyor. 'Girişimcilik ruhunun geliştirilmesi, yeteneklere yatırım yapmak, girişimcilik ortamının geliştirilmesi, işletmelerin uluslararasılaştırılmasının desteklenmesi ve sorumlu girişimcilik' dallarında yapılan başvurulara ilişkin değerlendirmeler sonucunda, her kategori için birer başarı ödülü; ayrıca kategoriler içerisinden seçilen en yaratıcı ve en ilham verici girişimcilik uygulamasına Jüri Büyük Ödülü verilecek. Her ülkeden belirlenen iki adayın Avrupa Komisyonu'na bildirilmesiyle başlayan değerlendirme süreci sonunda 5 kategoride ödüle layık görülen adaylara Kasım 2012'de düzenlenecek törenle ?Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri' takdim edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber