Malatya Belediyesi, yolcu taşıma filosunu güçlendiriyor

Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri AŞ (MOTAŞ), 25 yaşın üzerindeki yolcu otobüslerini kullanımdan kaldırarak, filosuna 6 yeni otobüs daha kattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaş ortalaması 9.59 olan otobüs filosunun Türkiye'nin en genç ulaşım filolarından biri olduğu belirtildi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, başkan yardımcıları Ertan Mumcu ve Alican Bozkurt ile birlikte alınan otobüsleri inceleyerek, çalışmalar hakkında MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı'dan bilgi aldı.

Ahmet Çakır, burada yaptığı konuşmada, belediye olarak ulaşıma önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, vatandaşların daha sağlıklı, daha rahat, konforlu bir ulaşım imkanından yararlanması adına MOTAŞ'ın, önemli yatırımlar yaptığını söyledi. MOTAŞ'ın, Malatya'da ulaşımda iyi bir kalite, iyi bir standardı yakaladığını vurgulayan Çakır, Malatya'nın, Türkiye'deki en genç otobüs filolarından ve iyi bir kaliteye sahip illerinden biri olduğunu söyledi.

Özellikle otobüslerin yenilenmesi hususunda da çok önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Çakır, geçen yıllarda 49 yeni otobüs alındığını, araç filosundaki 84-85 model eski araçların da ulaşımdan kaldırılarak, filonun daha da gençleştirilmesi için 6 adet ikinci el araç aldıklarını bildirdi. Çakır, ''Alınan bu araçlar 2000-2001 model araçlar. Böylece, çok yıpranmış, eski olan araçları kaldırarak, bunları takviye ediyoruz.'' dedi.

Uzun vadeli, kaliteli, sürdürülebilir, sağlıklı bir ulaşımı sağlamak amacıyla troleybüs sistemiyle ilgili bir çalışma yapıldığını da anlatan Çakır, güzergah belirlemesi, maliyeti, proje hazırlanması ve ön proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ''Troleybüs konusunda fizibilite çalışmalarımız devam edecek. İnşallah ileriye dönük, uzun yılları hedefleyen, uzun vadeli projelere de yakında imza atacağız.'' diye konuştu.

OTOBÜSLERİN ÖZELLİKLERİ

Mercedes 345 marka ve 2000-2001 model olan araçlar; yarı otomatik, Euro II çevre dostu motora sahip, iç hacmi geniş, yolcu kapasitesi yüksek, engelli erişimine uygun hale getirilebilir ve ASR fren sistemine sahip. Araçlara, ayrıca, validatör, kamera, yolcu bilgilendirme sistemi olan LCD monitör, şoför ve güzergah panelleri, teknik donanımları takıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber