YYÜ, çok amaçlı su sporları merkezi yapıyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Van Gölü'nü en iyi şekilde değerlendirebilmek ve Van'ın su sporlarında daha iyi yerlere gelmesini sağlamak amacıyla su sporları merkezi yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm donatılarıyla en iyi su sporları merkezlerinden biri yapmayı amaçlayan YYÜ rektörlüğü, 2012 ? 2013 yılında YYÜ'ye tercih edecek olan öğrencilere de su sporları merkezi ile tanıtım yapmayı amaçlıyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından yapımına başlanılan çok amaçlı su sporları merkezinin tamamlanmasıyla Van Gölü'nde her türlü su sporlarının yapılması hedefleniliyor. Van Gölü sahilindeki doğal kumsal alanda yapılan düzenlemeler tüm hızıyla devam ediyor. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, beraberindeki Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Su Sporları Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Alaeddinoğlu ile birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Prof. Dr. Peyami Battal, 1993 yılından sonra gölün yükselmesiyle birlikte kıyı şeridini korumak için oluşturulan taş bariyerler sayesinde bir kumsal oluştuğunu söyledi. Prof. Dr. Battal, "Bu alana iyi bir görüntü vererek farklı aktiviteler yapabiliriz. Plaj futbolu ve voleybolu yapabiliriz. Amfi tiyatro mantığıyla yaptığımız bu mekanda plaj futbolu ve voleybolunun yanı sıra, burada kurulacak dev ekranda öğrencilerimize açık havada dünya ve Avrupa kupaları ile Süper Lig karşılaşmalarını izleme imkanı vereceğiz. Tiyatro topluluğumuz da oyunlarını açık havada sahneleyecekler. Gölümüzden maksimum düzeyde faydalanacağız. Su sporları ile ilgili aktiviteleri arttıracağız. Yarışmalar düzenleyeceğiz. Burada vatandaşlar etkinlikleri rahat bir şekilde izleyebilecek. Yaklaşık 3 bin kapasiteli bir mekan olacak. Bazı etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliklerin de önemli bir kısmını burada yapacağız. Bu güzellikler Türkiye'nin hiçbir yerinde yok." dedi.

Üniversitenin bu sahiliyle çok daha güzel olacağını dile getiren Su Sporları Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Alaeddinoğlu ise, "2012-2013 eğitim öğretim sezonunda bizi tercih edecek öğrencilere de seslenmek istiyorum. Üniversitemiz bu yönüyle de öğrencilerini bekliyor. Göl kıyısında kurulmuş ve her türlü su sporu etkinliğinin yapabilme kapasitesine sahip. Buraya gelsinler. Bu imkanlardan birlikte faydalanalım. Önümüzdeki yıl ulusal organizasyonların bir ayağını buraya almak için çalışmalarımız devam ediyor. Alan bittikten sonra ışıklandırmasıyla sahnesiyle su sporlarında kullanılacak malzemelerle bir başka güzel olacak." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber