Hayata oksijen tüpü ile tutunuyor, akciğer nakli olamazsa nefes alamayacak

Gaziantep'te ?Alfa 1 Anti Tripsin' yetmezliği nedeniyle 7 yıl önce akciğer hastalığına yakalanan 40 yaşındaki Seydi Erkılıç, hayatını oksijen tüpüne bağlı olarak sürdürüyor. Oksijen tüpü olmadan hiçbir yere hareket edemeyen kanser hastası Erkılıç'ı, akciğer nakli yapılamazsa çok daha zor günler bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce Avusturya'da bulunan bir üniversiteden nakil için çağrı alıp umutlanan, ancak daha sonra yönetmelik gereği bu isteği geri çevrilen hasta Seydi Erkılıç, kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Gaziantep'te küçük bir dükkanda bakır eşya satan 2 çocuk babası Seydi Erkılıç'a, 7 yıl önce ?Alfa 1 Anti Tripsin' yetmezliği teşhisi konuldu. 25 yıl boyunca sigara içen ve bu durumun da tetiklediği hastalığın üzerinde ilk 2 yıl fazla durmayan Erkılıç, daha sonra Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Uzun süre devam eden tedaviler sonucu Erkılıç'a akciğer nakli yapılması gerektiği bildirildi. Avusturya'da bulunan AKH Hastanesi'ne başvurusu kabul edilen, ancak daha sonra yönetmelik gereği randevusu iptal edilen Erkılıç, hayal kırıklığına uğradı. Hastalığı boyunca 85 kilodan 50 kiloya düşen akciğer hastası Erkılıç, şimdi kendisine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Oksijen tüpü ve bir başkasının yardımı olmadan hareket edemeyecek duruma gelen Erkılıç, ?Hastalığım çok hızlı ilerliyor. Şu an çok zor durumdayım. Oksijenle, serumlarla yaşıyorum. Yanımda bir kişi olmazsa evden dışarı çıkamıyorum. Devletimizin yetkililerinden, Başbakanımızdan, Sağlık Bakanlığımızdan bize yardımcı olmalarını istiyorum.? diye konuştu.

Türkiye'de olmazsa, yurt dışına sevklerinin sağlanmasını istediklerini belirten Erkılıç, sigara içenlere de içmemeleri konusunda tavsiyede bulundu. Tedavi vaktinin geçtiğini, kendisi için son çarenin akciğer nakli olduğunu dile getiren Erkılıç, organ nakli konusunda da çağrıda bulunup şunları söyledi: ?Halkımız organ nakline biraz duyarlı olsun. Ben ve benim gibi hastaların tek çaresi organ nakli. Başka türlü yaşama tutunma şansımız yok. Onun için ülkemizdeki vatandaşlar korkmadan, bilerek organ bağışı yapsınlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber