Bursa merkezine 5 ayrı deprem istasyonu kurulacak

Birinci derece deprem kuşağında yer alan Bursa'da, depremi izlemi amacıyla deprem istasyonları kurulacak. Merkez Osmangazi Belediyesi, yer hareketlerinin ölçülmesi ve takibi için ilçenin 5 ayrı noktasına deprem istasyonu kuruyor. 12 farklı noktada çalışma yapan Osmangazi Belediyesi, jeofizik sismik kırılma ölçümlerinin ardından deprem istasyonlarının kurulacağı 5 nokta üzerinde yoğunlaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen sismik kırılma ölçümleriyle ilgili çalışmaları inceledi. Dündar, gun cihazıyla patlama yapılarak yapay deprem oluşturulduğunu ve sismik kırılma ölçümleriyle zemin tespiti yapıldığını söyledi.

Çalışmaların 12 farklı noktada yürütüldüğünü ancak 5 noktada yoğunlaşıldığını belirten Dündar, en önemli aşama olan zemin tespitinin ardından istasyonların nerelere kurulacağının netleşeceğini ifade etti. Bursa ve çevresinde meydana gelecek bir depremin anında ölçülmesine olanak sağlayacak olan deprem istasyonlarıyla ilgili bilgi veren Dündar, olası bir deprem anında etkilerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde tespit edilmesine imkan sağlayacak sistemin aynı zamanda ilçenin güvenliği noktasında da önemli avantajlar sağladığına dikkati çekti.

Dündar, kentsel dönüşümle ilgili önemli çalışmalara da zemin oluşturacak olan deprem istasyonlarının ihale aşamasından sonra hızla uygulamaya geçirileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber