Polislerin darp ettiği Ahmet Koca, rapor veren doktoru da şikayet etti

Fatih'de görevli polisler tarafından darp edilen Ahmet Koca'nın avukatı Efkan Bolaç, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Doktor Orhan Baysal hakkında şikayette bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih'de görevli polisler tarafından darp edilen Ahmet Koca'nın avukatı Efkan Bolaç, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Doktor Orhan Baysal hakkında şikayette bulundu.

Polislerin darp ettiği Ahmet Koca'nın avukatı Efkan Bolaç, müvekkili hakkında ilk raporu veren Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktor Orhan Baysal hakkında suç duyurusunda bulundu. Doktorun, Adli Tıp Kurumu'ndaki doktordan farklı bir rapor verdiğini, Koca'nın sadece gözünde morluk olduğu şeklinde rapor düzenlediğini iddia eden Bolaç, doktor Baysal'ın gerçeğe aykırı rapor düzenleyerek resmi belgede sahtecilik suçundan cezalandırılmasını istedi.

Olaya karışan 11 polisin yanı sıra Koca'ya ilk raporu veren doktor Baysal'ın da cezalandırılmasını talep eden Bolaç, "Müvekkilim Haseki Devlet Hastanesi'nde ilk olarak bu doktor tarafından muayene edildi. Doktor Orhan Baysal, müvekkilimin sadece gözünde morluk olduğuna dair rapor verdi. Oysa daha sonra rapor veren Adli Tıp Kurumu'na bağlı doktor, Ahmet Koca'da daha ağır darp olduğunu belirtti. Ayrıca müvekkilimin iddiasına göre, Orhan Baysal muayene ederken polisler de içerideydi. Bu normalde yasak. Bu, doktorun kurallarla aykırı rapor verdiğini gösteriyor." dedi.

Dilekçede ayrıca, daha önce işkence suçundan haklarında soruşturma başlatılan 11 polisin hürriyeti kısıtlama ve suç uydurma suçlarından da cezalandırılmaları talep edildi.

Koca hakkında ilk raporu düzenleyen doktor Orhan Baysal'ın aynı zamanda polislere darp raporu veren doktor olduğunu da belirten avukat Bolaç dilekçesinde, "Gerçeğe aykırı düzenlenen belgelerde işkence mağduru Ahmet Koca'nın polise mukavemet ve hakaret ettiği belirtilmiş ve Ahmet Koca bu nedenle ceza soruşturmasına muhatap olmuştur. Bu fiil nedeniyle polisler aynı zamanda 'suç uydurma' suçunu işlemişlerdir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber