Gaziantep mutfağı Oxford'dan geçti

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve dünyanın çeşitli ülkelerinden yemek yazarları, gurmeler, gazeteciler ve uzmanların katıldığı Oxford Yemek ve Aşçılık Sempozyumu'nun bu yılki gözdesi Gaziantep mutfağı oldu. Oxford St. Catherine College'de düzenlenen ve bu yılki teması sarmalar ve dolmalar olan sempozyumda, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) liderliğinde Gaziantep mutfağının en güzel örnekleri tanıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Ticaret Odası, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Gaziantep İl Özel İdaresi ve Mutfak Dostları Derneği işbirliği ile yürütülen 'Gastronomi Dünyasının Gaziantep Mutfağını Keşfi Projesi' kapsamında, Gaziantep Mutfağı, İngiltere'de düzenlenen Oxford Yemek ve Aşçılık Sempozyumu'nda tanıtıldı.

Sempozyumun gala yemeğinde, Gaziantep mutfağının ürünleri duayenler tarafından büyük beğeni topladı. İçli köfte, dolma, sarma, firikli acur dolması, peynir böreği, şöbiyet, burmalı kadayıf, dolama gibi Gaziantep mutfağından en güzel örneklerin yer aldığı yemekte, katılımcılara ayrıca GTO tarafından İngilizce ve Türkçe hazırlanan ?Güneşin ve Ateşin Tadı: Gaziantep Mutfağı' isimli kitap ve kutnu keselerde fıstıklı muska gibi çeşitli hediyeler de verildi. GTO'nun, dünyanın en önemli yemek sempozyumlarından biri olan Oxford'a dahil olmasında emeği geçen yemek yazarı-araştırmacı Aylin Öney Tan, altıncı kez bu sempozyumda konuşmacı olarak yer alarak katılımcılara, Gaziantep Mutfağı hakkında da bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber