Doğaka aylık toplantısı yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)'nın, her ay ayrı bir ilde yaptığı yönetim kurulu toplantısı bu ay Osmaniye'de yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisevi'nde yapılan toplantıda konuşan DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, bu toplantıda 2012 yılı Sosyal Destek Programı (SODES)'na sunulan projelerin son değerlendirmesi yapılarak, sonuçların Kalkınma Bakanlığı'na bildirileceğini, daha sonra kamuoyuna duyurulacağını söyledi

Kalkınma Bakanlığı tarafından alınan kararla, 2011 yılında 7 milyon 700 bin TL olan SODES ödeneğinin, ajansın uygulamaları sonucu 2012 yılında 12 milyon 800 bin TL olarak belirlendiğini söyleyen Cerrah, 1 yıllık DOĞAKA yönetim kurulu başkanlığının, bu toplantıyla sona erdiğini ve Ağustos ayından itibaren yönetim kurulu başkanlığı'nın, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'e geçeceğini belirtti.

Yönetim kurulu başkanlığı döneminde, 2012 SODES programı dahil 36 milyon 800 bin TL hibe desteği sağlandığını vurgulayan Vali Cerrah, "Bölgemiz kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasına yönelik araştırma ve planlama çalışmalarına devam edildi. En önemli tarım ürünlerimizden biri olan zeytin ve zeytincilik faaliyetleri ile ilgili iki kez çalıştay düzenlenmiş ve elde edilen sonuçlarla zeytin ve zeytinyağı yatırımlarında yeni bir ivme yakalanmıştır. Diğer taraftan, bölgemizin potansiyel arz eden en önemli sektörlerinden bir olan lojistik sektöründe 'Lojistik Master Planı' çalışması tamamlanmış, diğer bir önemli alan olan turizm sektöründe Kahramanmaraş ve Osmaniye Turizm Master Planı tamamlanma aşamasına gelmiştir." dedi.

Toplantıya, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ile birlikte Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Antakya Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Acar, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti katıldı.

SERDENGEÇTİ VEDA ETTİ

Toplantıda, DOĞAKA'nın kuruluş aşamasında bugüne kadar genel sekreterlik görevini yürüten Erdoğan Serdengeçti, Kalkınma Bakanlığı'na geçeceği için DOĞAKA'daki görevinden ayrılacağını söyledi.

Duygularını paylaşan Serdengeçti, 3 yıldır DOĞAKA'da görev yaptığını, bölgenin kalkınması için il ayrımı yapmadan elinden gelen desteği esirgemediğini belirterek, bundan sonra da bölgenin kalkınması için yeni görev yerinde gereken desteği vereceğini belirtti.

DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti'ye, Vali Celalettin Cerrah tarafından, yönetim kurulu adına teşekkür plaketi ve başarı belgesi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber